Tosty z kłodą świąteczną
zagłosuj teraz
Aby przygotować ekspresowy świąteczny aperitif, wypróbuj te grzanki z kromek chleba przekształcone w kłodę! Przyozdobione wędzonym łososiem i świeżym serem, możesz z łatwością przygotować ten przepis z najmłodszymi ;-) Poniżej przedstawiamy instrukcję krok po kroku ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 7.73Euros€ (1.93€/porcja)
Materiały
- Film spożywczy
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania30 min
Posmarować chleb świeżym serem (około 20 g na kromkę). Posiekać szczypiorek na wierzchu.
Wyciąć plastry łososia: wyciąć prostokąt o szerokości chleba i około 1 cm krótszy niż wysokość chleba. Ułożyć plastry na kromkach chleba, pozostawiając margines na górze.
Ułożyć tartę na folii spożywczej i zwinąć w rulony. Zawinąć roladki w folię spożywczą i schłodzić przez 30 minut.
Wyjąć z lodówki i rozpakować. Rozsmarować odrobinę świeżego sera na wierzchu kęsów i posypać posiekanym szczypiorkiem.
I voilà, twoje małe kłody aperitifowe są gotowe na sezon świąteczny!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!