Tosty z kłodą juliańską
zagłosuj teraz
Aby przygotować ekspresowy świąteczny aperitif, wypróbuj te grzanki z kromek chleba przekształcone w kłodę! Przyozdobione wędzonym łososiem i fromage frais, możesz z łatwością przygotować ten przepis z najmłodszymi ;-) Poniżej przedstawiamy instrukcję krok po kroku ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 7.73Euros€ (1.93€/porcja)
Materiały
- Film spożywczy
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania30 min
- Posmarować chleb fromage frais (około 20 g na kromkę). Posiekaj szczypiorek na wierzchu.
- Wyciąć plastry łososia: wyciąć prostokąt o szerokości chleba i około 1 cm krótszy niż wysokość chleba. Ułóż plastry na kromkach chleba, pozostawiając margines na górze.
- Ułożyć tartę na folii spożywczej i zwinąć w rulony. Zawinąć roladki w folię spożywczą i schłodzić przez 30 minut.
- Wyjąć z lodówki i rozpakować. Rozsmarować odrobinę fromage frais na wierzchu kęsów i posypać posiekanym szczypiorkiem.
- A teraz twoje małe bale aperitifowe są gotowe na sezon świąteczny!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!