Tosty z kłodą juliańską

zagłosuj teraz
PrzekÄ…ska
4 porcji
Å‚atwe
35 min

Aby przygotować ekspresowy świąteczny aperitif, wypróbuj te grzanki z kromek chleba przekształcone w kłodę! Przyozdobione wędzonym łososiem i fromage frais, możesz z łatwością przygotować ten przepis z najmłodszymi ;-) Poniżej przedstawiamy instrukcję krok po kroku ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 7.73 (1.93€/porcja)

Materiały

  • Film spożywczy

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania30 min

  • Tosty z kÅ‚odÄ… juliaÅ„skÄ… - Przygotowanie krok 1Posmarować chleb fromage frais (okoÅ‚o 20 g na kromkÄ™). Posiekaj szczypiorek na wierzchu.
  • Tosty z kÅ‚odÄ… juliaÅ„skÄ… - Przygotowanie krok 2Wyciąć plastry Å‚ososia: wyciąć prostokÄ…t o szerokoÅ›ci chleba i okoÅ‚o 1 cm krótszy niż wysokość chleba. Ułóż plastry na kromkach chleba, pozostawiajÄ…c margines na górze.
  • Tosty z kÅ‚odÄ… juliaÅ„skÄ… - Przygotowanie krok 3UÅ‚ożyć tartÄ™ na folii spożywczej i zwinąć w rulony. Zawinąć roladki w foliÄ™ spożywczÄ… i schÅ‚odzić przez 30 minut.
  • Tosty z kÅ‚odÄ… juliaÅ„skÄ… - Przygotowanie krok 4Wyjąć z lodówki i rozpakować. Rozsmarować odrobinÄ™ fromage frais na wierzchu kÄ™sów i posypać posiekanym szczypiorkiem.
  • Tosty z kÅ‚odÄ… juliaÅ„skÄ… - Przygotowanie krok 5A teraz twoje maÅ‚e bale aperitifowe sÄ… gotowe na sezon Å›wiÄ…teczny!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+