Tosty z kłodą juliańską

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
35 min

Aby przygotować ekspresowy świąteczny aperitif, wypróbuj te grzanki z kromek chleba przekształcone w kłodę! Przyozdobione wędzonym łososiem i fromage frais, możesz z łatwością przygotować ten przepis z najmłodszymi ;-) Poniżej przedstawiamy instrukcję krok po kroku ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 7.73 (1.93€/porcja)

Materiały

  • Film spożywczy

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania30 min

  • Tosty z kłodą juliańską - Przygotowanie krok 1Posmarować chleb fromage frais (około 20 g na kromkę). Posiekaj szczypiorek na wierzchu.
  • Tosty z kłodą juliańską - Przygotowanie krok 2Wyciąć plastry łososia: wyciąć prostokąt o szerokości chleba i około 1 cm krótszy niż wysokość chleba. Ułóż plastry na kromkach chleba, pozostawiając margines na górze.
  • Tosty z kłodą juliańską - Przygotowanie krok 3Ułożyć tartę na folii spożywczej i zwinąć w rulony. Zawinąć roladki w folię spożywczą i schłodzić przez 30 minut.
  • Tosty z kłodą juliańską - Przygotowanie krok 4Wyjąć z lodówki i rozpakować. Rozsmarować odrobinę fromage frais na wierzchu kęsów i posypać posiekanym szczypiorkiem.
  • Tosty z kłodą juliańską - Przygotowanie krok 5A teraz twoje małe bale aperitifowe są gotowe na sezon świąteczny!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+