Chrupiące i lekkie churros
zagłosuj teraz
Nie odmówilibyśmy sobie churros na deser lub przekąskę ;-) Oto przewodnik krok po kroku, jak zrobić te chrupiące, słodkie przysmaki, które są popularne w wesołych miasteczkach i nie kosztują wiele. Aby uzyskać smakołyk w hiszpańskim stylu, podawaj je z gęstą gorącą czekoladą, a otrzymasz pyszne "churros con chocolate"!
Składniki
10
Szacowany koszt: 1.1Euros€ (0.11€/porcja)
Materiały
- Urządzenie do robienia churro
- Frytkownica (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania4 min
- Umieść wodę, masło i sól w rondlu. Gdy masło się rozpuści, a mieszanina zacznie wrzeć, dodać mąkę na raz.
- Mieszać energicznie, aż ciasto będzie odstawać od brzegów. Kontynuuj mieszanie, aby wysuszyć ciasto.
- Zdejmij rondel z ognia i dodawaj jajka pojedynczo, za każdym razem energicznie mieszając, aby masa stała się elastyczna.
- Napełnij maszynkę do churro i przygotuj churros w gorącej kąpieli olejowej (180°C). Potnij nożyczkami i gotuj churros przez 4 minuty.
- Po ugotowaniu oprószyć każde churro cukrem pudrem.
- A teraz twoje churros są gotowe!
Obserwacje
Nie masz maszynki do churro? Możesz użyć rękawa do wyciskania wyposażonego w karbowaną końcówkę, ale ciśnienie może być trudne, więc nie wahaj się podwoić swoich worków do wyciskania!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!