Chrupiące i lekkie churros

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
średnie
34 min

Nie odmówilibyśmy sobie churros na deser lub przekąskę ;-) Oto przewodnik krok po kroku, jak zrobić te chrupiące, słodkie przysmaki, które są popularne w wesołych miasteczkach i nie kosztują wiele. Aby uzyskać smakołyk w hiszpańskim stylu, podawaj je z gęstą gorącą czekoladą, a otrzymasz pyszne "churros con chocolate"!


Składniki

10
Szacowany koszt: 1.1 (0.11€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania4 min


Obserwacje

Nie masz maszynki do churro? Możesz użyć rękawa do wyciskania wyposażonego w karbowaną końcówkę, ale ciśnienie może być trudne, więc nie wahaj się podwoić swoich worków do wyciskania!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+