Chrupiące i lekkie churros

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
średnie
34 min

Nie odmówilibyśmy sobie churros na deser lub przekąskę ;-) Oto przewodnik krok po kroku, jak zrobić te chrupiące, słodkie przysmaki, które są popularne w wesołych miasteczkach i nie kosztują wiele. Aby uzyskać smakołyk w hiszpańskim stylu, podawaj je z gęstą gorącą czekoladą, a otrzymasz pyszne "churros con chocolate"!


Składniki

10
Szacowany koszt: 1.1 (0.11€/porcja)

Materiały

  • Urządzenie do robienia churro
  • Frytkownica (opcjonalnie)

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania4 min

  • Chrupiące i lekkie churros - Przygotowanie krok 1Umieść wodę, masło i sól w rondlu. Gdy masło się rozpuści, a mieszanina zacznie wrzeć, dodać mąkę na raz.
  • Chrupiące i lekkie churros - Przygotowanie krok 2Mieszać energicznie, aż ciasto będzie odstawać od brzegów. Kontynuuj mieszanie, aby wysuszyć ciasto.
  • Chrupiące i lekkie churros - Przygotowanie krok 3Zdejmij rondel z ognia i dodawaj jajka pojedynczo, za każdym razem energicznie mieszając, aby masa stała się elastyczna.
  • Chrupiące i lekkie churros - Przygotowanie krok 4Napełnij maszynkę do churro i przygotuj churros w gorącej kąpieli olejowej (180°C). Potnij nożyczkami i gotuj churros przez 4 minuty.
  • Chrupiące i lekkie churros - Przygotowanie krok 5Po ugotowaniu oprószyć każde churro cukrem pudrem.
  • Chrupiące i lekkie churros - Przygotowanie krok 6A teraz twoje churros są gotowe!

Obserwacje

Nie masz maszynki do churro? Możesz użyć rękawa do wyciskania wyposażonego w karbowaną końcówkę, ale ciśnienie może być trudne, więc nie wahaj się podwoić swoich worków do wyciskania!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+