Ciasteczka czekoladowe, orzechowe i migdałowe

zagłosuj teraz
Przekąski
14 porcji
łatwe
27 min

Na udaną przerwę na przekąskę, co może być lepszego niż wyjątkowo chrupiące ciasteczka? Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, polane czekoladą i migdałami. Krótko mówiąc, te ciasteczka z pewnością wywołają uśmiech na Twojej twarzy. Tak więc, bez dalszych ceregieli, zostawiamy Cię z krokami naszego przepisu tuż poniżej ↓ ↓


Składniki

14
Szacowany koszt: 3.1 (0.22€/porcja)

Materiały

  • 1 rozdrabniacz (do puree z orzeszków ziemnych)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min

  • Ciasteczka czekoladowe, orzechowe i migdałowe - Przygotowanie krok 1Umieścić orzeszki ziemne w rozdrabniaczu i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do miski i wymieszać z jajkiem i masłem do uzyskania kremowej konsystencji.
  • Ciasteczka czekoladowe, orzechowe i migdałowe - Przygotowanie krok 2Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i brązowy cukier.
    Posiekaj czekoladę i dodaj do masy razem z migdałami. Dobrze wymieszać.
  • Ciasteczka czekoladowe, orzechowe i migdałowe - Przygotowanie krok 3Gdy masa będzie gładka, uformuj małe kulki i umieść je na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
  • Ciasteczka czekoladowe, orzechowe i migdałowe - Przygotowanie krok 4Spłaszcz kulki i piecz przez 10-12 minut w temperaturze 180°C.
  • Ciasteczka czekoladowe, orzechowe i migdałowe - Przygotowanie krok 5Pozostawić do ostygnięcia: gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+