Ciasteczka czekoladowe, orzechowe i migdałowe
zagłosuj teraz
Na udaną przerwę na przekąskę, co może być lepszego niż wyjątkowo chrupiące ciasteczka? Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, polane czekoladą i migdałami. Krótko mówiąc, te ciasteczka z pewnością wywołają uśmiech na Twojej twarzy. Tak więc, bez dalszych ceregieli, zostawiamy Cię z krokami naszego przepisu tuż poniżej ↓ ↓
Składniki
14
Szacowany koszt: 3.1Euros€ (0.22€/porcja)
Materiały
- 1 rozdrabniacz (do puree z orzeszków ziemnych)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min
- Umieścić orzeszki ziemne w rozdrabniaczu i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do miski i wymieszać z jajkiem i masłem do uzyskania kremowej konsystencji.
- Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i brązowy cukier.
Posiekaj czekoladę i dodaj do masy razem z migdałami. Dobrze wymieszać. - Gdy masa będzie gładka, uformuj małe kulki i umieść je na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
- Spłaszcz kulki i piecz przez 10-12 minut w temperaturze 180°C.
- Pozostawić do ostygnięcia: gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!