Ciasteczka z kawałkami czekolady (wegańskie i bezglutenowe)
zagłosuj teraz
Nie ma nic lepszego do herbaty lub kawy niż chrupiące ciasteczka z kawałkami czekolady! Przepis jest bardzo łatwy do wykonania i można go odtworzyć z dziećmi jako smaczne rodzinne zajęcie :-) A jeśli masz nietolerancję lub alergię na gluten, nie martw się, nie ma go! Ani jajek czy mleka ;-) Dowód na to, że nie trzeba używać 26 różnych składników, aby przygotować wegański i bezglutenowy przepis ;-)
Składniki
15
Szacowany koszt: 3.16Euros€ (0.21€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- W misce rozgnieć margarynę widelcem do miękkości.
Dodać cukier i wymieszać do uzyskania kremowej konsystencji. - Dodaj mus jabłkowy i ponownie wymieszaj.
Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i wymieszaj.
Ciasto powinno być gładkie. Jeśli po dotknięciu nie przykleja się do palca, jest gotowe! Jeśli jest zbyt lepkie, dodaj trochę więcej mąki.
Dodaj wiórki czekoladowe i wymieszaj. - Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Uformuj ciasto w małe kulki i umieść je na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
Rozgnieć kulki widelcem.
Ponieważ ciasteczka nie rozłożą się podczas pieczenia, na tym etapie należy zdecydować, jak grube mają być. - Piec przez 15 minut i pozostawić do ostygnięcia zaraz po wyjęciu z piekarnika.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!