Czekoladki nadziewane solonym masłem karmelowym i migdałami

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
średnie
1 h

Na Boże Narodzenie, Sylwestra lub o każdej porze dnia, zawsze jest miejsce na wykwintną czekoladę ;-) Dziś dajemy ci szansę na zrobienie domowego karmelu z solonym masłem i migdałami. Łatwy przepis, przetestowany i zatwierdzony (a nawet pożarty!) przez cały zespół Ptitchef! A wisienka na torcie: ten przepis jest naturalnie bezglutenowy. Tak więc każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od nietolerancji lub alergii!


Składniki

6
Szacowany koszt: 2.2 (0.37€/porcja)

Materiały

  • Silikonowe foremki do czekolady

Przygotowanie


  • Czekoladki nadziewane solonym masłem karmelowym i migdałami - Przygotowanie krok 1Rozpuść czekoladę. Za pomocą pędzelka wyłóż całą powierzchnię czekoladowych foremek.
  • Czekoladki nadziewane solonym masłem karmelowym i migdałami - Przygotowanie krok 2Schłodzić przez 10 minut, a następnie powtórzyć operację, aby czekoladki nie były zbyt kruche. Ponownie schłodzić przez 10 minut.
  • Czekoladki nadziewane solonym masłem karmelowym i migdałami - Przygotowanie krok 3Wlej trochę karmelu z solonego masła, wypełniając każdą foremkę do połowy, a następnie posyp karmelem pokruszone migdały. Ponownie przykryć karmelem i zamrażać przez 1 godzinę.
  • Czekoladki nadziewane solonym masłem karmelowym i migdałami - Przygotowanie krok 4Na koniec przykryj karmel roztopioną czekoladą, aby uszczelnić czekoladki. Schłodzić przez 10 minut. Ostrożnie odwrócić.
  • Czekoladki nadziewane solonym masłem karmelowym i migdałami - Przygotowanie krok 5A teraz Twoje domowe czekoladki są gotowe!

Obserwacje

Forma: można użyć formy silikonowej lub innej formy do kostek lodu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+