Czekoladki nadziewane solonym masłem karmelowym i migdałami
zagłosuj teraz
Na Boże Narodzenie, Sylwestra lub o każdej porze dnia, zawsze jest miejsce na wykwintną czekoladę ;-) Dziś dajemy ci szansę na zrobienie domowego karmelu z solonym masłem i migdałami. Łatwy przepis, przetestowany i zatwierdzony (a nawet pożarty!) przez cały zespół Ptitchef! A wisienka na torcie: ten przepis jest naturalnie bezglutenowy. Tak więc każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od nietolerancji lub alergii!
Składniki
6
Szacowany koszt: 2.2Euros€ (0.37€/porcja)
Materiały
- Silikonowe foremki do czekolady
Przygotowanie
- Rozpuść czekoladę. Za pomocą pędzelka wyłóż całą powierzchnię czekoladowych foremek.
- Schłodzić przez 10 minut, a następnie powtórzyć operację, aby czekoladki nie były zbyt kruche. Ponownie schłodzić przez 10 minut.
- Wlej trochę karmelu z solonego masła, wypełniając każdą foremkę do połowy, a następnie posyp karmelem pokruszone migdały. Ponownie przykryć karmelem i zamrażać przez 1 godzinę.
- Na koniec przykryj karmel roztopioną czekoladą, aby uszczelnić czekoladki. Schłodzić przez 10 minut. Ostrożnie odwrócić.
- A teraz Twoje domowe czekoladki są gotowe!
Obserwacje
Forma: można użyć formy silikonowej lub innej formy do kostek lodu.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!