Czekoladowy biszkopt w mikrofalówce w 5 min.
zagłosuj teraz
Jeśli nie masz czasu na przygotowanie biszkoptu lub po prostu nie masz piekarnika, przedstawiamy pyszne rozwiązanie w postaci tego soczystego i gąbczastego biszkoptu z mikrofalówki. Gotowy w 5 minut, będziesz zachwycony! Gotowy?
Składniki
6
Szacowany koszt: 2.9Euros€ (0.48€/porcja)
Materiały
- Forma nadająca się do kuchenki mikrofalowej (21 x 21 cm)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania5 min
- W misce ubić trzepaczką jajka z cukrem.
- Rozpuść czekoladę + masło przez 45 sekund w kuchence mikrofalowej. Dodać do poprzedniego przygotowania i wymieszać.
- Dodać mąkę + drożdże i ponownie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać.
- Wlać do uprzednio natłuszczonej formy (odpowiedniej do mikrofalówki). Gotować w kuchence mikrofalowej przez 5 min 30 s przy maksymalnej mocy (800 W).
- Wyjąć, pozostawić do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem do smaku. I to wszystko!
Obserwacje
* Można go przygotować z białej lub mlecznej czekolady, po prostu zmieniając rodzaj batonika.
Sprzęt do gotowania
kuchenka mikrofalowa
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!