Domowy czekoladowy raffaello

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
2 h 55 m

To nie sen: oto przepis na czekoladę Raffaello, bardzo podobną do naszego beijinho, ale w jeszcze bardziej wykwintnej wersji: bez mleka skondensowanego, tylko z białą czekoladą. Ta włoska słodycz zawiera niewiele składników i jest bardzo prosta w przygotowaniu, idealna na uroczystości takie jak Boże Narodzenie, Wielkanoc i urodziny (w rzeczywistości, kiedy tylko masz na to ochotę). Sprawdź więc nasze kroki i film, który przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.


Składniki

10
Szacowany koszt: 8.3 (0.83€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania2 h 40 m
Gotowania5 min


Obserwacje

Jak długo można przechowywać czekoladki Raffaello? Jeśli zostały Ci jakieś czekoladki Raffaello, przechowuj je w szczelnym pojemniku przez maksymalnie 2-3 dni. Im dłużej będą leżały w lodówce, tym mniej chrupiące będą czekoladki, ponieważ zawierają waflowe herbatniki, które wchłoną całą wilgoć.

Jak podawać Raffaello? Na słodkim stole, na przyjęciach i urodzinach, obok brigadeiros, beijinhos, itp... Ponadto, ten bonbon jest bardzo popularny na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Podawać z filiżanką dobrej kawy lub herbaty, aby zakończyć posiłek posypując cukrem.

Zamień Raffaello w... Możliwości są nieograniczone. Można je wykorzystać do dekoracji świątecznych ciast, jajek wielkanocnych, jako nadzienie lub polewę.

Sekret tkwi głównie w czekoladzie: biała czekolada jest najtrudniejsza w obróbce. Wybierz białą czekoladę dobrej marki.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+