Domowe ciasto z cukrem
zagłosuj teraz
Czy kiedykolwiek próbowałeś super miękkiej tarty? To obietnica naszej tarty cukrowej, słodko-pikantnego deseru :-) Ale dlaczego ten przepis jest tak wilgotny? Po prostu dlatego, że podstawą jest ciasto brioche. To wszystko wyjaśnia, więc poniżej znajdziesz wszystkie nasze instrukcje krok po kroku ↓ ↓
Składniki
8
Szacowany koszt: 2.82Euros€ (0.35€/porcja)
Materiały
- Forma do tarty o średnicy 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania25 min
- Umieść suche drożdże w misce i dodaj ciepłe mleko. Odstawić na 10 minut i wymieszać.
- Dodaj mąkę, a następnie sól, cukier i jajka. Zagniataj, aż uzyskasz gładkie ciasto.
- Stopniowo dodawaj zmiękczone masło i ugniataj, aż ciasto będzie odchodzić od brzegów (około 10 minut).
- Przykryć ściereczką i odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej.
- Przełożyć do natłuszczonej formy do tarty i równomiernie rozprowadzić ciasto na powierzchni formy. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
- Palcami zrób otwory w cieście.
- Wymieszać jajka i śmietanę. Wylać mieszaninę na ciasto. Rozsyp cukier vergeoise, a następnie masło w małych kawałkach na wierzchu ciasta.
- Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez 25 minut.
- Wyjmij tartę cukrową z piekarnika, pozostaw do lekkiego ostygnięcia i voilà, jest gotowa! Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!