Domowe ciasto z cukrem

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
łatwe
3 h 35 m

Czy kiedykolwiek próbowałeś super miękkiej tarty? To obietnica naszej tarty cukrowej, słodko-pikantnego deseru :-) Ale dlaczego ten przepis jest tak wilgotny? Po prostu dlatego, że podstawą jest ciasto brioche. To wszystko wyjaśnia, więc poniżej znajdziesz wszystkie nasze instrukcje krok po kroku ↓ ↓


Składniki

8
Szacowany koszt: 2.82 (0.35€/porcja)

Materiały

  • Forma do tarty o średnicy 28 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania25 min

  • Domowe ciasto z cukrem - Przygotowanie krok 1Umieść suche drożdże w misce i dodaj ciepłe mleko. Odstawić na 10 minut i wymieszać.
  • Domowe ciasto z cukrem - Przygotowanie krok 2Dodaj mąkę, a następnie sól, cukier i jajka. Zagniataj, aż uzyskasz gładkie ciasto.
  • Domowe ciasto z cukrem - Przygotowanie krok 3Stopniowo dodawaj zmiękczone masło i ugniataj, aż ciasto będzie odchodzić od brzegów (około 10 minut).
  • Domowe ciasto z cukrem - Przygotowanie krok 4Przykryć ściereczką i odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej.
  • Domowe ciasto z cukrem - Przygotowanie krok 5Przełożyć do natłuszczonej formy do tarty i równomiernie rozprowadzić ciasto na powierzchni formy. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
  • Domowe ciasto z cukrem - Przygotowanie krok 6Palcami zrób otwory w cieście.
  • Domowe ciasto z cukrem - Przygotowanie krok 7Wymieszać jajka i śmietanę. Wylać mieszaninę na ciasto. Rozsyp cukier vergeoise, a następnie masło w małych kawałkach na wierzchu ciasta.
  • Domowe ciasto z cukrem - Przygotowanie krok 8Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez 25 minut.
  • Domowe ciasto z cukrem - Przygotowanie krok 9Wyjmij tartę cukrową z piekarnika, pozostaw do lekkiego ostygnięcia i voilà, jest gotowa! Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+