Domowy sernik z poitou-charentes

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
3 h 35 m

Udaj się do Poitou-Charentes, aby odkryć jedną z ich kulinarnych specjalności na deser: tourteau fromager :-) Wyjątkowo wilgotne ciasto dzięki zawartości świeżego sera. Ale nie martw się o skórkę! Jej czarny kolor nie nadaje jej przypalonego smaku. Dla przypomnienia, tourteau powstało przez niedopatrzenie w piekarniku. Kucharz zapomniał upiec ciasto. W rezultacie ciasto podwoiło swój rozmiar i utworzyła się brązowa skórka. Coś nam mówi, że miała rację, próbując rezultatu przed wyrzuceniem ;-) To zależy od Ciebie, dzięki naszym szczegółowym wyjaśnieniom krok po kroku ↓ ↓


Składniki

6

Pâte brisée :

Appareil :

Szacowany koszt: 5.14 (0.86€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania1 h 10 m


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+