Japońskie naleśniki. puszyste naleśniki

zagłosuj teraz
Przekąski
4 porcji
łatwe
40 min

Wszyscy znamy normalne naleśniki. Istnieją również amerykańskie naleśniki (nieco większe). Ale japońskie naleśniki zgarniają nagrodę za największe i najbardziej puszyste naleśniki :D Jeden naleśnik może zjeść nawet dwie osoby! Gotowi?


Składniki

4
Szacowany koszt: 3.53 (0.88€/porcja)

Materiały

  • Mała nieprzywierająca patelnia (o średnicy około 12 cm)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min

  • Japońskie naleśniki. Puszyste naleśniki - Przygotowanie krok 1W misce wymieszaj ciepłe mleko, żółtka i roztopione masło.
  • Japońskie naleśniki. Puszyste naleśniki - Przygotowanie krok 2Wymieszać mąkę z drożdżami i dodać do poprzedniego przygotowania.
  • Japońskie naleśniki. Puszyste naleśniki - Przygotowanie krok 3Białka ubić na sztywno i wymieszać szpatułką z poprzednią masą.
  • Japońskie naleśniki. Puszyste naleśniki - Przygotowanie krok 4Napełnij patelnię prawie do pełna i przykryj. Gotować przez 20 minut na małym ogniu.
    Przekłuć wykałaczką i jeśli wyjdzie czysta, jest ugotowana.
  • Japońskie naleśniki. Puszyste naleśniki - Przygotowanie krok 5Podawać z odrobiną masła i syropu klonowego (lub syropu, miodu, dżemu, czekolady...).

Obserwacje

* Można go podawać z owocami, czekoladą, miodem, karmelem... Lub z pikantnymi składnikami, takimi jak szynka, ser, chrupiący bekon, jajko...

* Jak zawsze powtarzamy, można dostosować smak do własnych upodobań, dodając skórkę z cytryny, skórkę z pomarańczy, wodę z kwiatów pomarańczy, kawę...



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+