Japońskie naleśniki. puszyste naleśniki
zagłosuj teraz
Wszyscy znamy normalne naleśniki. Istnieją również amerykańskie naleśniki (nieco większe). Ale japońskie naleśniki zgarniają nagrodę za największe i najbardziej puszyste naleśniki :D Jeden naleśnik może zjeść nawet dwie osoby! Gotowi?
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.53Euros€ (0.88€/porcja)
Materiały
- Mała nieprzywierająca patelnia (o średnicy około 12 cm)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
- W misce wymieszaj ciepłe mleko, żółtka i roztopione masło.
- Wymieszać mąkę z drożdżami i dodać do poprzedniego przygotowania.
- Białka ubić na sztywno i wymieszać szpatułką z poprzednią masą.
- Napełnij patelnię prawie do pełna i przykryj. Gotować przez 20 minut na małym ogniu.
Przekłuć wykałaczką i jeśli wyjdzie czysta, jest ugotowana. - Podawać z odrobiną masła i syropu klonowego (lub syropu, miodu, dżemu, czekolady...).
Obserwacje
* Można go podawać z owocami, czekoladą, miodem, karmelem... Lub z pikantnymi składnikami, takimi jak szynka, ser, chrupiący bekon, jajko...
* Jak zawsze powtarzamy, można dostosować smak do własnych upodobań, dodając skórkę z cytryny, skórkę z pomarańczy, wodę z kwiatów pomarańczy, kawę...
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!