Kompot gruszkowo-cynamonowy (bez dodatku cukru)
zagłosuj teraz
Twoje gruszki są nadąsane? Nie wyrzucaj ich! Zamiast tego wypróbuj nasz superłatwy przepis przeciwko marnowaniu! Rozpływający się w ustach, owocowy kompot, do którego nie trzeba nawet dodawać cukru! Odrobina cynamonu podkreśli smak gruszek i zachwyci kubki smakowe. Wyjaśnimy wszystko krok po kroku za pomocą naszych pisemnych wyjaśnień i zdjęć poniżej ↓
Składniki
2
Szacowany koszt: 1.03Euros€ (0.51€/porcja)
Podobne przepisy
Kompot jabłkowy w cookeo
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania30 min
- Gruszki obrać i wydrążyć gniazda nasienne.
Pokroić na kawałki. - Umieść gruszki, wodę i cynamon w rondlu.
Wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut (aż gruszki się rozpuszczą). - Po ugotowaniu rozgnieść gruszki. Pozostaw kompot do ostygnięcia, a następnie ciesz się nim. Smacznego!
Obserwacje
Cynamon można zastąpić wanilią.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!