Kompot gruszkowo-cynamonowy (bez dodatku cukru)

zagłosuj teraz
Przekąski
2 porcji
łatwe
1 h 40 m

Twoje gruszki są nadąsane? Nie wyrzucaj ich! Zamiast tego wypróbuj nasz superłatwy przepis przeciwko marnowaniu! Rozpływający się w ustach, owocowy kompot, do którego nie trzeba nawet dodawać cukru! Odrobina cynamonu podkreśli smak gruszek i zachwyci kubki smakowe. Wyjaśnimy wszystko krok po kroku za pomocą naszych pisemnych wyjaśnień i zdjęć poniżej ↓

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania30 min
  • Kompot gruszkowo-cynamonowy (bez dodatku cukru) - Przygotowanie krok 1Obrać gruszki i wydrążyć gniazda nasienne.
    Pokroić na kawałki.
  • Kompot gruszkowo-cynamonowy (bez dodatku cukru) - Przygotowanie krok 2Umieścić gruszki, wodę i cynamon w rondlu.
    Wymieszać, a następnie doprowadzić do wrzenia.
    Gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut (aż gruszki będą dobrze miękkie).
  • Kompot gruszkowo-cynamonowy (bez dodatku cukru) - Przygotowanie krok 3Po ugotowaniu rozgnieść gruszki. Pozostawić kompot do ostygnięcia, a następnie cieszyć się nim. Smacznego!

Obserwacje

Cynamon można zastąpić wanilią.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: