Gnocchi z airfryer: przepis na cynamonowy deser!
Chrupiące gnocchi na zewnątrz, miękkie w środku, pokryte cukrem i cynamonem, do schrupania i zanurzenia w czekoladowym ganache dla maksymalnej rozkoszy. Zapomnij o wszystkim, co wiesz o gnocchi, oto całkowicie wykwintna wersja, którą można cieszyć się bez umiaru! Te pokryte cynamonem, lekko chrupiące gnocchi Airfryer są idealną alternatywą dla churros. Złociste na zewnątrz, miękkie w środku, o uzależniającym słodkim smaku... Nie sposób im się oprzeć! Gotowe w zaledwie kilka minut, są idealne na ekspresową słodką przerwę. Jeśli podoba Ci się ich konsystencja, wypróbuj nasz przepis na zwykłe gnocchi z Airfryer, idealne do pikantnej wersji. A jeśli ten przepis przypomina ci churros, to normalne! Ten przysmak znajdziesz w naszym przepisie na lekkie, chrupiące churros, dla jeszcze większej słodkiej przyjemności.
Składniki
Czas gotowania:
Polewa:
Czekoladowy ganache:
Materiały
- Frytkownica powietrzna
Podobne przepisy
-
Kompot gruszkowo-cynamonowy (bez dodatku cukru)
-
Hiszpański deser leche frita
-
Domowe speculoos
-
Brioche galette des rois
Przygotowanie
Gotowanie:
Wymieszać gnocchi, roztopione masło i mielony cynamon.Wlać do tacki frytkownicy powietrznej.
*Najlepiej, jeśli gnocchi są rozmieszczone w odstępach, tutaj umieściliśmy je na dwóch tackach.Gotuj gnocchi przez 12 minut w temperaturze 190°C w trybie Air Fry.
Wstrząsnąć w połowie gotowania, aby zapewnić równomierne gotowanie.Obtaczanie:
Połącz biały cukier i mielony cynamon, a następnie wlej gorące gnocchi bezpośrednio do niego i wymieszaj, aby obtoczyć gnocchi.Czekoladowy ganache:
Drobno posiekać czekoladę. Podgrzej śmietankę (w kuchence mikrofalowej lub w rondelku).Dodawaj czekoladę po trochu do gorącej śmietanki, mieszając do uzyskania gładkiego ganache.
A teraz jest gotowe, możesz wgryźć się w chrupiące, ale miękkie gnocchi, z pysznym smakiem cynamonu w czekoladowym ganache!
Obserwacje
Jak przechowywać gnocchi w airfryer?
Przechowywać w szczelnej puszce. Zjedz je szybko.
Czy można upiec ten przepis w piekarniku?
Tak, wystarczy umieścić wszystko w naczyniu lub rozłożyć na papierze do pieczenia. Konieczne będzie rozgrzanie piekarnika. Spróbuj gnocchi, aby upewnić się, że są ugotowane w preferowany sposób i w razie potrzeby dostosuj czas pieczenia.