Msemmen, idealne marokańskie naleśniki w płatkach na ramadan!

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
średnie
1 h 35 m

Odkryjmy kuchnię północnoafrykańską na Ramadan z tymi pysznymi msemmen, chrupiącymi, rozpływającymi się w ustach naleśnikami, którymi nie możemy się nacieszyć! :-) Wyobraź sobie lekko chrupiący, złocisty naleśnik, którym możesz delektować się na słodko z miodem na pocieszające śniadanie lub przekąskę, lub na słono, wypełniony smacznym farszem z cebuli, pomidorów, przypraw, chili lub nawet mielonego mięsa z warzywami :-) Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku:


Składniki

6

Ciasto francuskie :

Szacowany koszt: 1.34 (0.22€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania55 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Jak przechowywać naleśniki?
Gdy naleśniki ostygną, umieść je w ściereczce w temperaturze pokojowej.

Czy msemmen można zamrozić?
Oczywiście, że tak! Nie wahaj się zrobić dużej ilości za jednym razem!

Jak odgrzać msemmen?
Wrzuć je na rozgrzaną patelnię, smaż przez 2 minuty, dodaj odrobinę wody i przykryj na 2 minuty.

Jaka jest najlepsza polewa do msemmen?
Uwielbiamy je z miodem na śniadanie, jako przekąskę... i z nadzieniem chili jako dodatek do dania!

Jakiej mąki powinienem użyć do msemmen?
Najlepiej użyć mąki T45, która sprawi, że ciasto będzie bardziej elastyczne.

Jakiej semoliny powinienem użyć do msemmen?
Użyj najlepszej możliwej kaszy manny!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+