Owocowa tarta w kształcie gwiazdy
zagłosuj teraz
Na deser wypróbuj ten łatwy, owocowy i chrupiący deser! Tarta z ciasta francuskiego, musu jabłkowego i świeżych letnich owoców. Dzięki naszej technice składania, wyjaśnionej w filmie, możesz nadać swojemu deserowi wygląd gwiazdy i dodać odrobinę oryginalności do swojego przygotowania. Efekt wow gwarantowany ;-)
Składniki
8
Materiały
- 1 pędzel
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania25 min
Rozwiń ciasto francuskie i wytnij na jego brzegu 8 nacięć o długości około 4 cm.
Rozsmaruj mus jabłkowy na cieście francuskim, a następnie złóż odcięte końce, tworząc trójkąty. Dociskaj wierzchołki do siebie, aby je uszczelnić.
Umyj i pokrój cienkie plasterki brzoskwini i moreli, a następnie ułóż je obok siebie na podstawie trójkątów. Posmaruj trójkąty roztrzepanym jajkiem.
Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie umieść maliny i borówki na środku tarty. Dodaj kilka listków mięty pomiędzy owoce.
Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!