Pianki marshmallows, domowe pianki marshmallows
zagłosuj teraz
Domowe pianki marshmallows to słodki przysmak zarówno dla młodszych, jak i starszych! Uwielbiamy te łatwe w przygotowaniu, miękkie pianki, które rozpływają się w ustach! Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez proces tworzenia tych łatwych pianek marshmallows za pomocą naszego przepisu + wideo :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.63Euros€ (0.27€/porcja)
Materiały
- Mikser elektryczny
- Termometr (opcjonalnie)
- Torebka na ciasto (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania5 min
- Namocz żelatynę w bardzo zimnej wodzie.
Umieść wodę i cukier w rondlu i doprowadź do wrzenia. Używając termometru, temperatura powinna osiągnąć 130°C (lub gotować się przez około 5 minut).
Zacznij ubijać białka jaj. - Gdy syrop osiągnie odpowiednią temperaturę, wlej go do białek, kontynuując ubijanie na niskich obrotach. Gdy syrop zostanie wlany, dodaj wyciśniętą żelatynę.
- Kontynuując ubijanie, dodaj grenadynę i odrobinę barwnika spożywczego. Kontynuować ubijanie, aż masa będzie letnia.
- Wymieszać mąkę kukurydzianą z cukrem pudrem. Posyp mieszanką silikonową blachę lub naczynie do pieczenia.
- Za pomocą rękawa cukierniczego uformować duże kulki z pianek marshmallow. Jeśli nie masz rękawa cukierniczego, wlej pianki bezpośrednio do naczynia pokrytego mieszanką mąki kukurydzianej i cukru pudru. Następnie posyp pianki mieszanką mąki kukurydzianej i cukru pudru i schładzaj przez 3 godziny.
- Po tym czasie oderwać nitki marshmallow i pokroić na kawałki.
- Pianki marshmallows są już gotowe! Przechowuj je w szczelnej puszce.
Obserwacje
Aromatyzowanie: można użyć innych aromatów lub syropów, aby dodać smaku piankom marshmallows.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!