Płatki brioszki z pastą do smarowania

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
średnie
4 h 58 m

W Ptitchef nie musimy mówić o naszej bezwarunkowej miłości do brioszek ;-) Tak więc, ponieważ Boże Narodzenie tuż za rogiem, postanowiliśmy nadać mu kształt płatka śniegu. A ponieważ dobre wieści nigdy nie przychodzą same, połączyliśmy je również ze smakiem pasty czekoladowo-orzechowej...! Usta same cisną się do ust, więc podążaj za naszymi krokami ↓


Składniki

8

Polewa :

Złocenie :

Szacowany koszt: 2.54 (0.32€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Czas oczekiwania3 h 40 m
Gotowania18 min


Obserwacje

Czy można zrobić tę brioszkę bez laktozy?
Można zastąpić masło margaryną, a mleko wybranym napojem roślinnym.

Jaka jest różnica między drożdżami suszonymi a świeżymi?
W tym przepisie można zastąpić 11 g suchych drożdży piekarskich 22 g świeżych drożdży piekarskich.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+