Pudding chlebowy (prosty i szybki)
zagłosuj teraz
Stęchły chleb w koszyku na pieczywo? Nie ma mowy o jego zmarnowaniu! Możesz go wykorzystać w naszym łatwym deserze z puddingiem chlebowym z recyklingu! Zaledwie 5 składników sprawia, że przygotowanie tego przepisu jest bardzo proste, a rezultatem jest rozpływający się w ustach smakołyk :-) To przepis, który pokocha cała rodzina!
Składniki
12
Szacowany koszt: 2.6Euros€ (0.22€/porcja)
Materiały
- Mikser
- Kwadratowa forma 23x23
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania40 min
Pokrój czerstwy chleb na grube kawałki. Zalej mlekiem, wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Następnie zmiksuj namoczony chleb, aż nie będzie grudek.
Dodaj cukier, cukier waniliowy i jajka, a następnie dobrze wymieszaj.
Wlej do formy wysmarowanej masłem.
Wstaw do piekarnika na 40 minut w temperaturze 180°C.
I gotowe, Twój pudding chlebowy jest już gotowy!
Obserwacje
Dodatek: możesz dodać rodzynki lub chipsy czekoladowe, aby budyń był jeszcze smaczniejszy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!