Pudding z nasion chia z kiwi
Aby uzyskać obfitą, świeżą i owocową przekąskę, wybierz ten przepis na pudding z nasion chia i kiwi! Jest łatwy w przygotowaniu i nie wymaga gotowania! Innymi słowy: bez bólu głowy :-) Wszystko, co musisz zrobić, to wymieszać składniki, odstawić, aby nasiona spęczniały w kontakcie z mlekiem i... to wszystko! To super-nasionko wypełni Cię witaminami, błonnikiem i białkiem roślinnym! Dzięki zastosowaniu napoju roślinnego (migdałowego, ryżowego, sojowego...), deser ten jest idealnym rozwiązaniem dla wegetarian i wegan. Dodatkową zaletą jest to, że jest bezglutenowy. Zdrowa przerwa o każdej porze dnia :-)
Składniki
Materiały
- 1 foremka do ciastek (opcjonalnie)
Przygotowanie
Wlej mleko do miski. Dodaj miód, a następnie nasiona chia i wymieszaj do połączenia. Pozostaw na noc w chłodnym miejscu.
Pokrój kiwi na plasterki. Następnie użyj foremki do ciastek, aby uformować plasterki. Ułóż plasterki pionowo na ściankach szklanki.
Dodaj pudding. Gotowe!
Obserwacje
Najlepiej dekorować, gdy pudding jest już gotowy.
Wersja wegańska: można wybrać napój roślinny (sojowy, ryżowy, migdałowy...) zamiast mleka i syrop z agawy zamiast miodu :-)