Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym

zagłosuj teraz
Przekąski
12 porcji
łatwe
1 h 5 m

Aby uzyskać łatwą do przygotowania przekąskę z pysznym rezultatem, wypróbuj te waniliowe twisty z ciasta francuskiego. Kremowy krem z ciasta francuskiego, dwa chrupiące ciasta francuskie i kilka perełek cukru, aby zakończyć wszystko, to zależy od Ciebie, aby grać z naszymi szczegółowymi krokami poniżej ↓


Składniki

12
Szacowany koszt: 2.9 (0.24€/porcja)

Materiały

  • Folia spożywcza
  • Trzepaczka

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania25 min

  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 1Wymieszać jajko z połową cukru i dodać mąkę kukurydzianą. Dobrze wymieszać.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 2Doprowadź mleko do wrzenia w rondelku z pozostałym cukrem i wanilią. Gdy się zagotuje, wlej połowę mleka do mieszanki jajek, cukru i mąki kukurydzianej. Dobrze wymieszać i wlać z powrotem do rondla.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 3Umieścić z powrotem na ogniu i mieszać, aż mieszanina się zagotuje. Gdy mieszanina się zagotuje, mieszać przez kolejne 2 minuty i zdjąć z ognia.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 4Stopniowo dodawać pokrojone na kawałki masło. Na koniec przefiltrować krem i schłodzić w lodówce przez około 20 minut.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 5Rozwinąć pierwsze ciasto francuskie. Rozsmaruj krem na jednej stronie ciasta i złóż na nim niewypełnioną połowę.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 6Jeśli ciasto jest okrągłe, odetnij końce, które będą mniejsze i zachowaj je do pieczenia. Wytnij z ciasta prostokąty o tej samej szerokości. Zrób to samo z drugim ciastem.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 7Skręć makaron i umieść na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmarować mlekiem i posypać cukrem perlistym.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 8Piec przez około 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 9A teraz twoje skręty są gotowe!

Obserwacje

Czy torsades z ciasta francuskiego można zamrozić?
Tak, torsades można zamrozić przed gotowaniem, w połowie gotowania lub po gotowaniu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+