Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym
zagłosuj teraz
Aby uzyskać łatwą do przygotowania przekąskę z pysznym rezultatem, wypróbuj te waniliowe twisty z ciasta francuskiego. Kremowy krem z ciasta francuskiego, dwa chrupiące ciasta francuskie i kilka perełek cukru, aby zakończyć wszystko, to zależy od Ciebie, aby grać z naszymi szczegółowymi krokami poniżej ↓
Składniki
12
Szacowany koszt: 2.9Euros€ (0.24€/porcja)
Materiały
- Folia spożywcza
- Trzepaczka
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania25 min
- Wymieszać jajko z połową cukru i dodać mąkę kukurydzianą. Dobrze wymieszać.
- Doprowadź mleko do wrzenia w rondelku z pozostałym cukrem i wanilią. Gdy się zagotuje, wlej połowę mleka do mieszanki jajek, cukru i mąki kukurydzianej. Dobrze wymieszać i wlać z powrotem do rondla.
- Umieścić z powrotem na ogniu i mieszać, aż mieszanina się zagotuje. Gdy mieszanina się zagotuje, mieszać przez kolejne 2 minuty i zdjąć z ognia.
- Stopniowo dodawać pokrojone na kawałki masło. Na koniec przefiltrować krem i schłodzić w lodówce przez około 20 minut.
- Rozwinąć pierwsze ciasto francuskie. Rozsmaruj krem na jednej stronie ciasta i złóż na nim niewypełnioną połowę.
- Jeśli ciasto jest okrągłe, odetnij końce, które będą mniejsze i zachowaj je do pieczenia. Wytnij z ciasta prostokąty o tej samej szerokości. Zrób to samo z drugim ciastem.
- Skręć makaron i umieść na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmarować mlekiem i posypać cukrem perlistym.
- Piec przez około 25 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz twoje skręty są gotowe!
Obserwacje
Czy torsades z ciasta francuskiego można zamrozić?
Tak, torsades można zamrozić przed gotowaniem, w połowie gotowania lub po gotowaniu.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!