Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym
zagłosuj teraz
Aby uzyskać łatwą do przygotowania przekąskę z pysznym rezultatem, wypróbuj te waniliowe skręty z ciasta francuskiego. Kremowa masa, dwa chrupiące ciasta francuskie i kilka perełek cukru, aby zakończyć wszystko. Oto szczegółowe kroki poniżej ↓
Składniki
12
Szacowany koszt: 2.9Euros€ (0.24€/porcja)
Materiały
- Folia spożywcza
- Trzepaczka
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania25 min
Wymieszać jajko z połową cukru i dodać mąkę kukurydzianą. Dobrze wymieszać.
Doprowadzić mleko do wrzenia w rondelku z pozostałym cukrem i wanilią. Gdy się zagotuje, wlać połowę mleka do mieszanki jajek, cukru i mąki kukurydzianej. Dobrze wymieszać i wlać z powrotem do rondla.
Umieścić z powrotem na ogniu i mieszać, aż mieszanina się zagotuje. Gdy mieszanina się zagotuje, mieszać przez kolejne 2 minuty i zdjąć z ognia.
Stopniowo dodawać pokrojone na kawałki masło. Na koniec przykryć krem folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 20 minut.
Rozwinąć pierwsze ciasto francuskie. Rozsmarować krem na jednej stronie ciasta i złożyć na nim niewypełnioną połowę.
Jeśli ciasto jest okrągłe, odetnij końce, które będą mniejsze i zachowaj je do pieczenia. Wytnij z ciasta prostokąty o tej samej szerokości. Zrób to samo z drugim ciastem.
Skręć ciasta i umieść na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmarować mlekiem i posypać cukrem perlistym.
Piec przez około 25 minut w temperaturze 180°C.
A teraz twoje skręty są gotowe!
Obserwacje
Czy skręty z ciasta francuskiego można zamrozić?
Tak, skręty można zamrozić przed pieczeniem, w połowie pieczenia lub po upieczeniu.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!