Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym

zagłosuj teraz
Przekąski
12 porcji
łatwe
1 h 5 m

Aby uzyskać łatwą do przygotowania przekąskę z pysznym rezultatem, wypróbuj te waniliowe skręty z ciasta francuskiego. Kremowa masa, dwa chrupiące ciasta francuskie i kilka perełek cukru, aby zakończyć wszystko. Oto szczegółowe kroki poniżej ↓

Składniki

12

Materiały

  • Folia spożywcza
  • Trzepaczka

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania25 min
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 1Wymieszać jajko z połową cukru i dodać mąkę kukurydzianą. Dobrze wymieszać.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 2Doprowadzić mleko do wrzenia w rondelku z pozostałym cukrem i wanilią. Gdy się zagotuje, wlać połowę mleka do mieszanki jajek, cukru i mąki kukurydzianej. Dobrze wymieszać i wlać z powrotem do rondla.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 3Umieścić z powrotem na ogniu i mieszać, aż mieszanina się zagotuje. Gdy mieszanina się zagotuje, mieszać przez kolejne 2 minuty i zdjąć z ognia.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 4Stopniowo dodawać pokrojone na kawałki masło. Na koniec przykryć krem folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 20 minut.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 5Rozwinąć pierwsze ciasto francuskie. Rozsmarować krem na jednej stronie ciasta i złożyć na nim niewypełnioną połowę.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 6Jeśli ciasto jest okrągłe, odetnij końce, które będą mniejsze i zachowaj je do pieczenia. Wytnij z ciasta prostokąty o tej samej szerokości. Zrób to samo z drugim ciastem.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 7Skręć ciasta i umieść na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmarować mlekiem i posypać cukrem perlistym.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 8Piec przez około 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Skręty z ciasta francuskiego z kremem waniliowym - Przygotowanie krok 9A teraz twoje skręty są gotowe!

Obserwacje

Czy skręty z ciasta francuskiego można zamrozić?
Tak, skręty można zamrozić przed pieczeniem, w połowie pieczenia lub po upieczeniu.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: