Waniliowo-karmelowa tarta z orzechami pekan

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
3 h 40 m

Na deser przedstawiamy tartę, która łączy w sobie wszystkie nasze ulubione smaki: krem waniliowy, solone masło karmelowe i orzechy pekan... Trzeba przyznać, że brzmi to całkiem nieźle, prawda? Całość spoczywa na chrupiącej kruchej kruszonce, krótko mówiąc, czeka na Ciebie dodatkowy sojusz smakoszy! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, jak wykonać ten przepis, zarówno w formie pisemnej, jak i wideo :-) Smacznego!


Składniki

10

Ciasto kruche :

Karmel z solonego masła :

Krem waniliowy :

Szacowany koszt: 7.14 (0.71€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania20 min


Obserwacje

Karmel z solonego masła: Uważaj na rozpryski podczas dodawania masła (musisz dodać masło na raz) i śmietany!

Ciasto kruche: to ciasto nie wymaga dużo wyrabiania, wystarczy dodać składniki przed uformowaniem kuli i spłaszczeniem jej (ciasto ostygnie szybciej, jeśli je spłaszczysz) w folii spożywczej do schłodzenia w lodówce.

Wierzch można dowolnie udekorować; my użyliśmy karbowanej końcówki do zrobienia zygzaków. Możesz również zrobić gwiazdki lub po prostu rozprowadzić bitą śmietanę na wierzchu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+