Pudding chlebowy (szybki i łatwy)
zagłosuj teraz
Stęchły chleb w koszyku na pieczywo? Nie ma mowy o jego zmarnowaniu! Możesz go wykorzystać w naszym łatwym deserze z puddingiem chlebowym z recyklingu! Zaledwie 5 składników sprawia, że przygotowanie tego przepisu jest bardzo proste, a rezultatem jest rozpływający się w ustach smakołyk :-) To przepis, który pokocha cała rodzina!
Składniki
12
Szacowany koszt: 2.6Euros€ (0.22€/porcja)
Materiały
- Mieszalnik
- Kwadratowa forma 23x23
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania40 min
- Pokroić czerstwy chleb na grube kawałki. Zalać mlekiem, wymieszać i odstawić na 30 minut.
- Następnie zmiksuj namoczony chleb, aż nie będzie grudek.
- Dodaj cukier, cukier waniliowy i jajka i dobrze wymieszaj.
- Wlać do formy wysmarowanej masłem.
- Wstawić do piekarnika na 40 minut w temperaturze 180°C.
- Pudding chlebowy jest już gotowy!
Obserwacje
Dodatek: możesz dodać rodzynki lub chipsy czekoladowe, aby budyń był jeszcze smaczniejszy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!