Ciasto czekoladowe bez masła!
zagłosuj teraz
Możliwe jest zrobienie pysznego brownie, które jest łatwe w przygotowaniu i nie zawiera tłuszczu! Aby uzyskać puszysty deser, dodaliśmy... cukinie! Dodadzą one lekkości deserowi bez dodawania specjalnego smaku. Jeśli chodzi o alergie i nietolerancje, ten przepis jest bezglutenowy i nie zawiera laktozy (pod warunkiem, że czekolada jest ciemna). To świetny sposób, aby dać wszystkim smakołyk na koniec posiłku bez ryzyka skurczów żołądka :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 3.58Euros€ (0.45€/porcja)
Materiały
- Mikser elektryczny
- forma
- Maszynka do mielenia mięsa
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
- Oddziel białka od żółtek. Dodaj cukier do żółtek i ubijaj, aż masa zbieleje. Następnie dodaj mąkę kukurydzianą i sól i dobrze wymieszaj.
- Umyj cukinię i zmiksuj ją drobno za pomocą rozdrabniacza (jeśli go nie masz, zetrzyj ją na tarce). Dodaj do poprzedniej mieszanki.
- Rozpuść czekoladę i dodaj do masy. Dobrze wymieszać.
- Białka ubić na sztywno i delikatnie dodać do masy, unosząc ciasto tak, aby nie zmiażdżyć białek.
- Wlej ciasto do wysmarowanej masłem formy, a następnie ułóż na wierzchu orzechy włoskie.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
- Cukiniowe brownie jest już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!