Ciasto czekoladowe bez masła!

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
łatwe
40 min

Możliwe jest zrobienie pysznego brownie, które jest łatwe w przygotowaniu i nie zawiera tłuszczu! Aby uzyskać puszysty deser, dodaliśmy... cukinie! Dodadzą one lekkości deserowi bez dodawania specjalnego smaku. Jeśli chodzi o alergie i nietolerancje, ten przepis jest bezglutenowy i nie zawiera laktozy (pod warunkiem, że czekolada jest ciemna). To świetny sposób, aby dać wszystkim smakołyk na koniec posiłku bez ryzyka skurczów żołądka :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 3.58 (0.45€/porcja)

Materiały

  • Mikser elektryczny
  • forma
  • Maszynka do mielenia mięsa

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min

  • Ciasto czekoladowe bez masła! - Przygotowanie krok 1Oddziel białka od żółtek. Dodaj cukier do żółtek i ubijaj, aż masa zbieleje. Następnie dodaj mąkę kukurydzianą i sól i dobrze wymieszaj.
  • Ciasto czekoladowe bez masła! - Przygotowanie krok 2Umyj cukinię i zmiksuj ją drobno za pomocą rozdrabniacza (jeśli go nie masz, zetrzyj ją na tarce). Dodaj do poprzedniej mieszanki.
  • Ciasto czekoladowe bez masła! - Przygotowanie krok 3Rozpuść czekoladę i dodaj do masy. Dobrze wymieszać.
  • Ciasto czekoladowe bez masła! - Przygotowanie krok 4Białka ubić na sztywno i delikatnie dodać do masy, unosząc ciasto tak, aby nie zmiażdżyć białek.
  • Ciasto czekoladowe bez masła! - Przygotowanie krok 5Wlej ciasto do wysmarowanej masłem formy, a następnie ułóż na wierzchu orzechy włoskie.
  • Ciasto czekoladowe bez masła! - Przygotowanie krok 6Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Ciasto czekoladowe bez masła! - Przygotowanie krok 7Cukiniowe brownie jest już gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+