Ciasto czekoladowe bez masła!

zagłosuj teraz
PrzekÄ…ski
8 porcji
Å‚atwe
40 min

Możliwe jest zrobienie pysznego brownie, które jest łatwe w przygotowaniu i nie zawiera tłuszczu! Aby uzyskać puszysty deser, dodaliśmy... cukinie! Dodadzą one lekkości deserowi bez dodawania specjalnego smaku. Jeśli chodzi o alergie i nietolerancje, ten przepis jest bezglutenowy i nie zawiera laktozy (pod warunkiem, że czekolada jest ciemna). To świetny sposób, aby dać wszystkim smakołyk na koniec posiłku bez ryzyka skurczów żołądka :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 3.58 (0.45€/porcja)

Materiały

  • Mikser elektryczny
  • forma
  • Maszynka do mielenia miÄ™sa

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min

  • Ciasto czekoladowe bez masÅ‚a! - Przygotowanie krok 1Oddziel biaÅ‚ka od żółtek. Dodaj cukier do żółtek i ubijaj, aż masa zbieleje. NastÄ™pnie dodaj mÄ…kÄ™ kukurydzianÄ… i sól i dobrze wymieszaj.
  • Ciasto czekoladowe bez masÅ‚a! - Przygotowanie krok 2Umyj cukiniÄ™ i zmiksuj jÄ… drobno za pomocÄ… rozdrabniacza (jeÅ›li go nie masz, zetrzyj jÄ… na tarce). Dodaj do poprzedniej mieszanki.
  • Ciasto czekoladowe bez masÅ‚a! - Przygotowanie krok 3Rozpuść czekoladÄ™ i dodaj do masy. Dobrze wymieszać.
  • Ciasto czekoladowe bez masÅ‚a! - Przygotowanie krok 4BiaÅ‚ka ubić na sztywno i delikatnie dodać do masy, unoszÄ…c ciasto tak, aby nie zmiażdżyć biaÅ‚ek.
  • Ciasto czekoladowe bez masÅ‚a! - Przygotowanie krok 5Wlej ciasto do wysmarowanej masÅ‚em formy, a nastÄ™pnie ułóż na wierzchu orzechy wÅ‚oskie.
  • Ciasto czekoladowe bez masÅ‚a! - Przygotowanie krok 6Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Ciasto czekoladowe bez masÅ‚a! - Przygotowanie krok 7Cukiniowe brownie jest już gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+