Ciasto bananowo-czekoladowe - wegańskie i bezglutenowe

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
35 min

Nie ma nic lepszego dla uzyskania wyjątkowo wilgotnego ciasta niż rozgniecione banany w cieście :-) Oto prosty sposób na przygotowanie tego deseru, z dodatkiem wiórków czekoladowych dla dodatkowej przyjemności. I nie martw się, jeśli nie tolerujesz lub jesteś uczulony na gluten, mleko lub jajka. Ten przepis jest wegański i bezglutenowy ;-)

Składniki

8

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Ciasto bananowo-czekoladowe - wegańskie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 1Rozgnieć 3 banany na talerzu.
  • Ciasto bananowo-czekoladowe - wegańskie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 2Dodaj je do miski z syropem z agawy, purée z orzeszków ziemnych i mlekiem migdałowym. Dobrze wymieszaj.
  • Ciasto bananowo-czekoladowe - wegańskie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 3Dodaj mąkę ryżową, proszek do pieczenia, szczyptę soli i wiórki czekoladowe. Dobrze wymieszaj.
  • Ciasto bananowo-czekoladowe - wegańskie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 4Umieść ciasto w kwadratowej formie i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Ciasto bananowo-czekoladowe - wegańskie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 5Nakłuj wnętrze ciasta czubkiem noża. Jeśli wyjdzie suchy, ciasto jest upieczone! Jeśli nie, pozostaw ciasto na kolejne 2-3 minuty.
    Smacznego!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: