Ciasto bananowo-czekoladowe - wegańskie i bezglutenowe

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
Å‚atwe
35 min

Nie ma nic lepszego dla uzyskania wyjątkowo wilgotnego ciasta niż rozgniecione banany w cieście :-) Oto prosty sposób na przygotowanie tego deseru, z dodatkiem wiórków czekoladowych dla dodatkowej przyjemności. I nie martw się, jeśli nie tolerujesz lub jesteś uczulony na gluten, mleko lub jajka. Ten przepis jest wegański i bezglutenowy ;-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 4.04 (0.5€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min

  • Ciasto bananowo-czekoladowe - wegaÅ„skie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 1Rozgnieć 3 banany na talerzu.
  • Ciasto bananowo-czekoladowe - wegaÅ„skie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 2Dodaj je do miski z syropem z agawy, purée orzechowym i mlekiem migdaÅ‚owym. Dobrze wymieszać.
  • Ciasto bananowo-czekoladowe - wegaÅ„skie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 3Dodaj mÄ…kÄ™ ryżowÄ…, proszek do pieczenia, szczyptÄ™ soli i wiórki czekoladowe. Dobrze wymieszać.
  • Ciasto bananowo-czekoladowe - wegaÅ„skie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 4Umieść ciasto w kwadratowej formie i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Ciasto bananowo-czekoladowe - wegaÅ„skie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 5NakÅ‚uj wnÄ™trze ciasta czubkiem noża. JeÅ›li wyjdzie suchy, ciasto jest ugotowane! JeÅ›li nie, pozostaw ciasto na kolejne 2-3 minuty.
    Smacznego!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+