Ciasto bananowo-czekoladowe - wegańskie i bezglutenowe
zagłosuj teraz
Nie ma nic lepszego dla uzyskania wyjątkowo wilgotnego ciasta niż rozgniecione banany w cieście :-) Oto prosty sposób na przygotowanie tego deseru, z dodatkiem wiórków czekoladowych dla dodatkowej przyjemności. I nie martw się, jeśli nie tolerujesz lub jesteś uczulony na gluten, mleko lub jajka. Ten przepis jest wegański i bezglutenowy ;-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 4.04Euros€ (0.5€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
- Rozgnieć 3 banany na talerzu.
- Dodaj je do miski z syropem z agawy, purée orzechowym i mlekiem migdałowym. Dobrze wymieszać.
- Dodaj mąkę ryżową, proszek do pieczenia, szczyptę soli i wiórki czekoladowe. Dobrze wymieszać.
- Umieść ciasto w kwadratowej formie i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
- Nakłuj wnętrze ciasta czubkiem noża. Jeśli wyjdzie suchy, ciasto jest ugotowane! Jeśli nie, pozostaw ciasto na kolejne 2-3 minuty.
Smacznego!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!