Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe)

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
35 min

Aby uzyskać smaczny, łatwy do przygotowania deser, który nie zawiera glutenu i białek zwierzęcych, wypróbuj ten przepis na ciasto z jogurtem sojowym i musem jabłkowym. Świetny pomysł, gdy chcesz zadowolić nietolerancyjnego lub uczulonego krewnego ;-) Jeśli chodzi o składniki, trzymamy się klasyki, używając produktów, które z pewnością znajdziesz w swoich szafkach :-) I tak jak w przypadku klasycznego przepisu na ciasto jogurtowe, w nawiasach podajemy miary w kubeczkach po jogurcie ;-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 2.76 (0.34€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
  • Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe) - Przygotowanie krok 1Wymieszaj mus jabłkowy, mleko migdałowe i cukier trzcinowy.
  • Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe) - Przygotowanie krok 2Dodaj jogurt sojowy, ekstrakt waniliowy, mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
  • Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe) - Przygotowanie krok 3Podczas ubijania wlać olej. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe) - Przygotowanie krok 4Umieść ciasto w formie. Nasza ma średnicę 22 cm
  • Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe) - Przygotowanie krok 5Piec przez 30 minut w temperaturze 190°C.

Obserwacje

Smaki: do ciasta można dodać owoce lub kakao.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+