Ciasto sojowo-jogurtowe z musem jabłkowym (wegańskie i bezglutenowe)
zagłosuj teraz
Aby uzyskać smaczny, łatwy do przygotowania deser, który nie zawiera glutenu i białek zwierzęcych, wypróbuj ten przepis na ciasto z jogurtem sojowym i musem jabłkowym. Świetny pomysł, gdy chcesz zadowolić nietolerancyjnego lub uczulonego krewnego ;-) Jeśli chodzi o składniki, trzymamy się klasyki, używając produktów, które z pewnością znajdziesz w swoich szafkach :-) I tak jak w przypadku klasycznego przepisu na ciasto jogurtowe, w nawiasach podajemy miary w kubeczkach po jogurcie ;-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 2.76Euros€ (0.34€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania30 min
- Wymieszaj mus jabłkowy, mleko migdałowe i cukier trzcinowy.
- Dodaj jogurt sojowy, ekstrakt waniliowy, mąkę ryżową, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
- Podczas ubijania wlać olej. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Umieść ciasto w formie. Nasza ma średnicę 22 cm
- Piec przez 30 minut w temperaturze 190°C.
Obserwacje
Smaki: do ciasta można dodać owoce lub kakao.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!