Ciasto bananowo-czekoladowe - wyjątkowo wilgotne!
zagłosuj teraz
Przejrzałe banany oddają ducha w koszyku z owocami? Wykorzystaj je do przygotowania pysznego, wilgotnego ciasta. A żeby było jeszcze smaczniej, nie ma nic lepszego niż chipsy czekoladowe :-) Ten przepis jest bardzo łatwy do wykonania, a dzięki dojrzałym bananom można zmniejszyć ilość dodawanego cukru ;-)
Składniki
10
Szacowany koszt: 3.13Euros€ (0.31€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
- Rozgrzej piekarnik do 190°C. Rozgnieć banany widelcem i odstaw na bok.
- W misce wymieszaj wszystkie suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól).
W innej misce ubij jajka i cukier, aż mieszanina stanie się biała. Dodaj mleko i roztopione masło i dobrze wymieszaj. - Dodaj płynną mieszaninę do suchej mieszaniny, aż uzyskasz gładką konsystencję.
Dodaj rozgniecione banany i wymieszaj. - Weź tabliczkę czekolady i grubo posiekaj ją na wiórki. Dodaj je do masy.
- Wysmarować masłem i oprószyć mąką formę do ciasta, wlać ciasto i piec przez 40 minut.
Teraz wszystko, czego potrzebujesz, to filiżanka herbaty/kawy lub gorącej czekolady, aby towarzyszyć deserowi!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!