Ciasto mascarpone (wilgotne i smaczne)
zagłosuj teraz
Jeśli zostało Ci trochę mascarpone z poprzedniego przepisu, teraz masz szansę wypróbować nasze ciasto na deser! Jest łatwe i smaczne, a w tym przypadku jest antyodpadowe :-) Idealne jako przekąska, nie zapomnij zachować kawałka na śniadanie następnego dnia. To idealny sposób na rozpoczęcie dnia z uśmiechem!
Składniki
10
Szacowany koszt: 1.8Euros€ (0.18€/porcja)
Materiały
- Miska na sałatkę
- Maryse
- Forma do ciasta
- Piekarnik
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
- Wymieszać mascarpone z cukrem. Dodaj jajka i aromat waniliowy i dobrze wymieszaj.
- Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dobrze wymieszać.
- Wlać mieszaninę do formy wysmarowanej masłem.
- Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
- Ciasto z mascarpone jest już gotowe!
Obserwacje
Aromat waniliowy: można go zastąpić skórką z cytryny lub innym aromatem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!