Ciasto z morelami i mascarpone
zagłosuj teraz
Kusi Cię, aby zrobić te pyszne małe ciasteczka z morelą ukrytą w środku? W takim razie wypróbuj nasz przepis na domowe ciastka! Dostępny w wersji pisemnej i wideo, możesz odtworzyć ten niezwykle łatwy przepis z dziećmi. To świetna okazja do wspólnej zabawy :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 4.88Euros€ (0.61€/porcja)
Materiały
- 8 foremek
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania25 min
Weź 50 g mascarpone i wymieszaj z 1 łyżką cukru. Odstaw na bok.
Resztę cukru wymieszaj z resztą mascarpone. Dodaj jajka.Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj mleko, aby spulchnić ciasto.
Podziel ciasto między wysmarowane masłem foremki. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Umyj morele, przekrój je na pół i usuń pestki. Wypełnij wgłębienia zarezerwowaną mieszanką mascarpone i cukru, a następnie zamknij morele.
Umieść nadziewaną morelę w każdej foremce na wierzchu ciasta, lekko dociskając.
Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
A teraz Twoje morelowe ciasteczka z mascarpone są gotowe!
Obserwacje
Wersja na muffinki: użyj bardzo małych moreli, aby przygotować ten przepis w foremce na muffinki.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!