Ciasto z morelami i mascarpone
zagłosuj teraz
Kusi Cię, aby zrobić te pyszne małe ciasteczka z morelą ukrytą w środku? W takim razie wypróbuj nasz przepis na domowe ciastka! Dostępny w wersji pisemnej i wideo, możesz odtworzyć ten niezwykle łatwy przepis z dziećmi. To świetna okazja do wspólnej zabawy :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 4.88Euros€ (0.61€/porcja)
Materiały
- 8 foremek
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania25 min
- Weź 50 g mascarpone i wymieszaj z 1 łyżką cukru. Odstawić na bok.
Resztę cukru wymieszać z resztą mascarpone. Dodać jajka. - Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. Na koniec dodaj mleko, aby spulchnić ciasto.
- Podzielić między wysmarowane masłem kokilki. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
- Umyj morele, przekrój je na pół i usuń pestkę. Wypełnij wgłębienia zarezerwowaną mieszanką mascarpone i cukru i zamknij morele.
- Umieść nadziewaną morelę w każdej foremce na wierzchu ciasta, lekko dociskając.
- Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz Twoje morelowe ciasteczka z mascarpone są gotowe!
Obserwacje
Wersja na muffinki: użyj bardzo małych moreli, aby przygotować ten przepis w foremce na muffinki.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!