Ciasto czekoladowe z dynią piżmową (tak, tak!)

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
35 min

Właśnie zrobiłeś velouté lub gratin z dyni piżmowej, ale wciąż zostało ci trochę dyni. Trzeba przyznać, że był on całkiem spory! Aby wykorzystać resztki dyni piżmowej, nie proponujemy pikantnych przepisów... ale raczej deser! Zapewniamy, że w rezultacie nie rozpoznasz smaku dyni piżmowej. Z drugiej strony, jeśli chodzi o teksturę, doda ona nieporównywalnej miękkości do przygotowywanego dania. Nie wierzysz nam! W takim razie wypróbuj to czekoladowe ciasto z dynią piżmową, korzystając z naszych szczegółowych wskazówek poniżej ↓


Składniki

8
Szacowany koszt: 5.55 (0.69€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min


Obserwacje

Jak długo mogę przechowywać ciasto piżmowe?
Około 3 dni w lodówce, w szczelnej puszce.

Czego mogę użyć zamiast proszku migdałowego?
Możesz zastąpić go proszkiem z orzechów laskowych lub użyć połowy proszku migdałowego / połowy mąki (ale Twoje ciasto nie będzie już gwarantowane jako bezglutenowe).

Co zrobić, jeśli nie mam proszku migdałowego?
Użyj blendera, aby zamienić całe migdały w proszek!

Czego mogę użyć zamiast miodu?
Miód jest naturalnym słodzikiem. Możesz zastąpić go na przykład syropem z agawy.

Czy mogę zamrozić to ciasto?
Tak, można! Włóż je do piekarnika w temperaturze 140°C na kilka minut, aby się rozmroziło. Połóż na wierzchu folię aluminiową, jeśli obawiasz się, że ciasto spali się podczas rozmrażania w piekarniku.

Czym mogę zastąpić purée migdałowe?
Dowolnym innym purée orzechowym. Ze swojej strony uwielbiamy urozmaicać przyjemności, wypróbowując ten przepis z puree z orzeszków ziemnych (bez dodatku cukru). Prawdziwa rozkosz!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+