Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym w mikrofalówce w 1 min.

zagłosuj teraz
Desser
1 porcji
łatwe
6 min

Łatwe, szybkie, pyszne i odpowiednie również dla osób nietolerujących glutenu (bez mąki), laktozy i jajek. Idealne zarówno dla wegan, jak i niewegan :D Nie znajdziesz bardziej czekoladowego przepisu! Wystarczy wymieszać składniki i gotować przez 1 minutę w kuchence mikrofalowej!

Składniki

1

Materiały

  • Mikser lub młynek

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania1 min
  • Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym w mikrofalówce w 1 min. - Przygotowanie krok 1Umieść wszystkie składniki (z wyjątkiem wiórków czekoladowych) w mikserze i zmiksuj.
  • Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym w mikrofalówce w 1 min. - Przygotowanie krok 2Wlej do filiżanki i posyp wiórkami czekoladowymi.
  • Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym w mikrofalówce w 1 min. - Przygotowanie krok 3Gotuj przez 1 minutę na maksymalnej mocy w kuchence mikrofalowej.
  • Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym w mikrofalówce w 1 min. - Przygotowanie krok 4I gotowe! Podawaj z gałką lodów waniliowych lub bitą śmietaną.

Obserwacje

* Jeśli nie masz miksera, możesz wszystko bardzo dobrze wymieszać i rozgnieść moździerzem lub widelcem.

* Ponieważ przepis nie zawiera jajek, jest uznawany za wegański i odpowiedni dla osób nietolerujących jajek, glutenu i laktozy.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: