Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym w mikrofalówce w 1 min.
zagłosuj teraz
Łatwe, szybkie, pyszne i odpowiednie również dla osób nietolerujących glutenu (bez mąki), laktozy i jajek. Idealne zarówno dla wegan, jak i niewegan :D Nie znajdziesz bardziej czekoladowego przepisu! Wystarczy wymieszać składniki i gotować przez 1 minutę w kuchence mikrofalowej!
Składniki
1
Szacowany koszt: 0.64Euros€ (0.64€/porcja)
Materiały
- Mikser lub młynek
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania1 min
- Umieść wszystkie składniki (z wyjątkiem wiórków czekoladowych) w mikserze i zmiksuj.
- Wlać do filiżanki i posypać wiórkami czekoladowymi.
- Gotować przez 1 minutę z maksymalną mocą w kuchence mikrofalowej.
- I gotowe! Podawać z gałką lodów waniliowych lub bitą śmietaną.
Obserwacje
* Jeśli nie masz miksera, możesz wszystko bardzo dobrze wymieszać i rozgnieść moździerzem lub widelcem.
* Ponieważ przepis nie zawiera jajek, jest uznawany za wegański i odpowiedni dla osób nietolerujących jajek, glutenu i laktozy.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!