Ciasto czekoladowe bez jajek, bez pieczenia, bez laktozy, bez piekarnika
zagłosuj teraz
Lenistwo + obżarstwo + mało kalorii = ten przepis! Ciasto o konsystencji brownie i intensywnym kakaowym smaku. Podawaj je z gałką lodów, lukrem, ganache, czerwonymi owocami lub posypką kakaową. Ponieważ nie zawiera nabiału, nadaje się dla osób nietolerujących laktozy, a także nie zawiera jajek.
Składniki
6
Szacowany koszt: 0.75Euros€ (0.12€/porcja)
Materiały
- prostokątna forma do pieczenia o wymiarach 14 x 22 cm
- papier do pieczenia
- pręty (ręczne)
Podobne przepisy
Ciasto czekoladowe - bez laktozy
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania7 min
- Przesiać mąkę + kakao + proszek do pieczenia. Wymieszać w misce.
- Dodać cukier i wymieszać. Dodać olej i wodę. Dobrze wymieszać za pomocą trzepaczki, aż do uzyskania jednorodnej konsystencji.
- Wlać masę do natłuszczonej formy do pieczenia z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.
- Podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez 7 minut przy maksymalnej mocy.
Przekłuć wykałaczką, aby sprawdzić, czy jest gotowe. - Wyjąć z formy i usunąć papier do pieczenia ze spodu. Pozostawić do ostygnięcia. Możesz dodać polewę, ganache lub po prostu posypać cukrem pudrem lub kakao w proszku. Wszystko zależy od Ciebie!
Obserwacje
* Użyliśmy formy ceramicznej. Należy pamiętać, że czas gotowania zależy od materiału formy. Jeśli używasz formy silikonowej, skróć czas gotowania do 3 minut i dodawaj po 1 sztuce, aż będą gotowe.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!