Chińskie naleśniki z zieloną cebulką - naleśniki z cebulą
zagłosuj teraz
Hej! Przejdźmy do kuchni azjatyckiej w okresie poprzedzającym Chiński Nowy Rok! Dziś, pośród sajgonek i sajgonek, dajemy ci szansę na zrobienie tych "naleśników z cebulką". Pomysł jest prosty - zrobić pikantne naleśniki z cebulą dymką! Rezultat jest miękki i lekko pikantny, a Ty pokochasz je podczas całego posiłku. Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓
Składniki
8
Szacowany koszt: 0.42Euros€ (0.05€/porcja)
Materiały
- wałek do ciasta
- robot kuchenny z hakiem (opcjonalnie)
- patelnia
- szpatułka
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania4 min
Wymieszać mąkę, olej sezamowy i sól. Stopniowo dodawać wrzącą wodę, mieszając. W razie potrzeby dodać więcej wody. Uformować kulę, przykryć i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Podziel kulę na 8 równych części. Rozwałkuj kawałki ciasta (pamiętając o posypaniu powierzchni roboczej mąką). Posmaruj powierzchnię olejem sezamowym.
Dodać posiekaną zieloną cebulkę na powierzchnię, a następnie zwinąć całość w kiełbasę. Zwinąć kiełbasę.
Rozwałkuj kiełbasę tak cienko i delikatnie, jak to możliwe.
Rozgrzać niewielką ilość oleju na patelni na średnim ogniu i smażyć placki przez 2 minuty. Odwrócić i smażyć przez kolejne 2 minuty.
A teraz naleśniki są gotowe!
Obserwacje
Czego mogę użyć zamiast oleju sezamowego w tym przepisie?
Olej sezamowy można zastąpić olejem o neutralnym smaku.
Jakiego sosu powinienem użyć do tych naleśników z cebulą?
Nie wahaj się przygotować sosu pomidorowego, na przykład do naleśników cebulowych. Naleśniki te można również podawać z daniem w sosie.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!