Frytki ze słodkich ziemniaków we frytkownicy powietrznej - chrupiące i do żucia!
Odkryj nowy, chrupiący i smaczny sposób na delektowanie się ulubionymi słodkimi ziemnia kami dzięki naszym frytkom ze słodkich ziemniaków smażonym na powietrzu! Idealnie przyrumienione, chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w ustach w środku, bez całego tłuszczu i kalorii tradycyjnych frytek :-) Czy to jako dodatek do ulubionych dań, czy jako zdrowa przekąska, te frytki mają smak domu ;-)
Składniki
Materiały
- Frytkownica powietrzna
Przygotowanie
- Umyj słodkie ziemniaki, aby zachować skórkę i pokrój w plasterki.
- Następnie pokroić na frytki (im cieńsze patyczki, tym bardziej chrupiące).
- Umieść chipsy w misce i wymieszaj z oliwą z oliwek, przyprawami, solą i pieprzem.
- Umieść chipsy we frytkownicy powietrznej w trybie "Air Fry" w temperaturze 200° na 15 minut, potrząsając nimi w połowie gotowania.
- A teraz jest gotowy!
Obserwacje
Której frytkownicy używaliśmy?
Użyliśmy frytkownicy powietrznej Ninja Foodi AF300EU z podwójną komorą o pojemności 7,6 l.
Czy do smażenia tych frytek potrzebny jest olej?
Nie, nie jest to konieczne!
Czy mogę dodać inne przyprawy do frytek?
Oczywiście, możesz dodać słodkie chili, czosnek lub cebulę w proszku.
Jakiego sosu powinienem użyć do frytek?
Możesz na przykład przygotować własny sos do Big Maca, burgera lub miodowo-musztardowy.