Domowe frytki

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
40 min

Nasz przepis krok po kroku sprawia, że domowe frytki są chrupiące i łatwe w przygotowaniu. Łatwe do zrobienia, wkrótce zdasz sobie sprawę, że gotowanie frytek to sztuka ;-) Młodzi i starsi nie będą mogli się im oprzeć! Jako dodatek do niedzielnego kurczaka, małży marinière lub jako samodzielne danie z odrobiną sosu, szybko się od nich uzależnisz.


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.15 (0.29€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min


Obserwacje

Odmiana ziemniaków: preferowane są ziemniaki mączyste. Ulubionym w tym regionie jest Bintje, ale można również użyć Agria lub Artémis, które mają bardzo żółty miąższ.
Olej do smażenia: olejem najlepiej nadającym się do smażenia w wysokiej temperaturze jest olej arachidowy. Ten olej roślinny jest idealny do frytek.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+