Jak zrobić świeży domowy makaron?

zagłosuj teraz
Jak zrobić świeży domowy makaron?
Side dish
2 porcji
średnie
1 h 3 m

Makaron to proste, skuteczne danie, które wszyscy kochamy! Dlaczego nie zrobić własnego świeżego makaronu? To o wiele lepsze i łatwiejsze niż myślisz! Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez ten przepis, przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef! Smacznego i przede wszystkim... NIECH ŻYJĄ WŁOCHY!


Składniki

2
Szacowany koszt: 0.55 (0.28€/porcja)

Materiały

  • Maszyna do walcowania
  • lub wałek do ciasta

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania3 min
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 1Umieść wszystkie składniki w misce, wymieszaj i ugniataj przez 5 minut.
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 2Zawinąć ciasto i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 3Po odpoczynku rozwałkuj ciasto tak cienko, jak to możliwe, za pomocą wałka lub wałka do ciasta.
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 4Wytnij ciasto w pożądany kształt za pomocą noża do pizzy lub maszynki do makaronu.
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 5Gotuje się je we wrzącej wodzie przez 3 do 5 minut, w zależności od grubości ciasta.
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 6Świeży, domowy makaron jest już gotowy!

Obserwacje

Ugniatanie: Włosi zawsze ugniatają makaron ręcznie, ale może to być żmudne.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+