Jak zrobić świeży domowy makaron?

zagłosuj teraz
Jak zrobić świeży domowy makaron?
Side dish
2 porcji
średnie
1 h 3 m

Makaron to proste, skuteczne danie, które wszyscy kochamy! A co powiesz na to, aby samodzielnie przygotować świeży makaron? To znacznie lepsze i łatwiejsze, niż się wydaje! Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez ten przepis, przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef! Smacznego i przede wszystkim... NIECH ŻYJĄ WŁOCHY!

Składniki

2

Materiały

  • Maszyna do walcowania
  • lub wałek do ciasta

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania3 min
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 1Umieść wszystkie składniki w misce, wymieszaj i ugniataj przez 5 minut.
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 2Zawiń ciasto i schłódź w lodówce przez 1 godzinę.
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 3Po odpoczynku rozwałkuj ciasto tak cienko, jak to możliwe, za pomocą wałka lub maszyny do makaronu.
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 4Wytnij ciasto w pożądany kształt za pomocą noża do pizzy lub maszyny do makaronu.
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 5Gotuje się je we wrzącej wodzie przez 3 do 5 minut, w zależności od grubości ciasta.
  • Jak zrobić świeży domowy makaron? - Przygotowanie krok 6I oto, świeży, domowy makaron jest już gotowy!

Obserwacje

Ugniatanie: Włosi zawsze ugniatają makaron ręcznie, ale może to być żmudne.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: