Jak zrobić świeży domowy makaron?
zagłosuj teraz

Makaron to proste, skuteczne danie, które wszyscy kochamy! A co powiesz na to, aby samodzielnie przygotować świeży makaron? To znacznie lepsze i łatwiejsze, niż się wydaje! Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez ten przepis, przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef! Smacznego i przede wszystkim... NIECH ŻYJĄ WŁOCHY!
Składniki
2
Materiały
- Maszyna do walcowania
- lub wałek do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania3 min
Umieść wszystkie składniki w misce, wymieszaj i ugniataj przez 5 minut.
Zawiń ciasto i schłódź w lodówce przez 1 godzinę.
Po odpoczynku rozwałkuj ciasto tak cienko, jak to możliwe, za pomocą wałka lub maszyny do makaronu.
Wytnij ciasto w pożądany kształt za pomocą noża do pizzy lub maszyny do makaronu.
Gotuje się je we wrzącej wodzie przez 3 do 5 minut, w zależności od grubości ciasta.
I oto, świeży, domowy makaron jest już gotowy!
Obserwacje
Ugniatanie: Włosi zawsze ugniatają makaron ręcznie, ale może to być żmudne.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!