Jak zrobić świeży domowy makaron?
zagłosuj teraz
Makaron to proste, skuteczne danie, które wszyscy kochamy! Dlaczego nie zrobić własnego świeżego makaronu? To o wiele lepsze i łatwiejsze niż myślisz! Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez ten przepis, przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef! Smacznego i przede wszystkim... NIECH ŻYJĄ WŁOCHY!
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.55Euros€ (0.28€/porcja)
Materiały
- Maszyna do walcowania
- lub wałek do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania3 min
- Umieść wszystkie składniki w misce, wymieszaj i ugniataj przez 5 minut.
- Zawinąć ciasto i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
- Po odpoczynku rozwałkuj ciasto tak cienko, jak to możliwe, za pomocą wałka lub wałka do ciasta.
- Wytnij ciasto w pożądany kształt za pomocą noża do pizzy lub maszynki do makaronu.
- Gotuje się je we wrzącej wodzie przez 3 do 5 minut, w zależności od grubości ciasta.
- Świeży, domowy makaron jest już gotowy!
Obserwacje
Ugniatanie: Włosi zawsze ugniatają makaron ręcznie, ale może to być żmudne.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!