Łatwy pilaw ryżowy

zagłosuj teraz
Side dish
2 porcji
łatwe
15 min

Powrót do podstaw z tym przepisem na pilaw ryżowy! Ryż jest miękki i puszysty dzięki procesowi gotowania na parze. Prosty sposób na maksymalne wykorzystanie tego zboża. To idealny dodatek do mięsa i ryb, ułatwiający stworzenie zdrowego posiłku ;-) Aby uzyskać jeszcze więcej smaku, nie wahaj się dodać wybranych przypraw!


Składniki

2
Szacowany koszt: 0.58 (0.29€/porcja)

Materiały

  • Rondel

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min

  • Łatwy pilaw ryżowy - Przygotowanie krok 1Wlej trochę oliwy z oliwek do rondla. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smaż, aż się zeszkli.
  • Łatwy pilaw ryżowy - Przygotowanie krok 2Wsyp ryż i mieszaj, aż ziarna staną się przezroczyste.
  • Łatwy pilaw ryżowy - Przygotowanie krok 3Dodaj bulion i poczekaj, aż się zagotuje, a następnie przykryj patelnię pokrywką. Ryż gotować przez 10 minut na małym ogniu, a następnie podawać.
  • Łatwy pilaw ryżowy - Przygotowanie krok 4A teraz pilaw ryżowy jest gotowy!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+