Łatwy pilaw ryżowy
zagłosuj teraz
Powrót do podstaw z tym przepisem na pilaw ryżowy! Ryż jest miękki i puszysty dzięki procesowi gotowania na parze. Prosty sposób na maksymalne wykorzystanie tego zboża. To idealny dodatek do mięsa i ryb, ułatwiający stworzenie zdrowego posiłku ;-) Aby uzyskać jeszcze więcej smaku, nie wahaj się dodać wybranych przypraw!
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.58Euros€ (0.29€/porcja)
Materiały
- Rondel
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
Wlej oliwę z oliwek do rondla. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smaż, aż będzie miękka.
Wsyp ryż i mieszaj, aż ziarna staną się przezroczyste.
Dodaj bulion i poczekaj, aż zacznie wrzeć, a następnie przykryj rondel pokrywką. Gotuj ryż przez 10 minut na małym ogniu, a następnie podawaj.
I gotowe, Twój pilaw ryżowy jest już gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!