Łatwy pilaw ryżowy

zagłosuj teraz
Side dish
2 porcji
łatwe
15 min

Powrót do podstaw z tym przepisem na pilaw ryżowy! Ryż jest miękki i puszysty dzięki procesowi gotowania na parze. Prosty sposób na maksymalne wykorzystanie tego zboża. To idealny dodatek do mięsa i ryb, ułatwiający stworzenie zdrowego posiłku ;-) Aby uzyskać jeszcze więcej smaku, nie wahaj się dodać wybranych przypraw!

Składniki

2

Materiały

  • Rondel

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
  • Łatwy pilaw ryżowy - Przygotowanie krok 1Wlej oliwę z oliwek do rondla. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smaż, aż będzie miękka.
  • Łatwy pilaw ryżowy - Przygotowanie krok 2Wsyp ryż i mieszaj, aż ziarna staną się przezroczyste.
  • Łatwy pilaw ryżowy - Przygotowanie krok 3Dodaj bulion i poczekaj, aż zacznie wrzeć, a następnie przykryj rondel pokrywką. Gotuj ryż przez 10 minut na małym ogniu, a następnie podawaj.
  • Łatwy pilaw ryżowy - Przygotowanie krok 4I gotowe, Twój pilaw ryżowy jest już gotowy!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: