Łatwy pilaw ryżowy
zagłosuj teraz
Powrót do podstaw z tym przepisem na pilaw ryżowy! Ryż jest miękki i puszysty dzięki procesowi gotowania na parze. Prosty sposób na maksymalne wykorzystanie tego zboża. To idealny dodatek do mięsa i ryb, ułatwiający stworzenie zdrowego posiłku ;-) Aby uzyskać jeszcze więcej smaku, nie wahaj się dodać wybranych przypraw!
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.58Euros€ (0.29€/porcja)
Materiały
- Rondel
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
- Wlej trochę oliwy z oliwek do rondla. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smaż, aż się zeszkli.
- Wsyp ryż i mieszaj, aż ziarna staną się przezroczyste.
- Dodaj bulion i poczekaj, aż się zagotuje, a następnie przykryj patelnię pokrywką. Ryż gotować przez 10 minut na małym ogniu, a następnie podawać.
- A teraz pilaw ryżowy jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!