Ptysie warzywne (szybkie i łatwe)

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
1 h 5 m

Nie możesz przekonać swoich dzieci do jedzenia warzyw? Przedstaw im warzywa w inny sposób: na przykład w postaci pasztecików! Szybkie i łatwe w przygotowaniu, te puszyste małe paszteciki można podawać jako dodatek do kawałka mięsa lub ryby. Wykonane z cukinii, marchewki i ziemniaków, mogą nawet służyć jako przystawka. Założymy się, że będą prosić o więcej ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.56 (0.39€/porcja)

Materiały

  • Tarnik
  • Koło

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania35 min

  • Ptysie warzywne (szybkie i łatwe) - Przygotowanie krok 1Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Gotować przez około 15 minut we wrzącej wodzie, odcedzić i rozgnieść.
  • Ptysie warzywne (szybkie i łatwe) - Przygotowanie krok 2Dopraw solą i pieprzem, gałką muszkatołową i całym jajkiem i dobrze wymieszaj.
  • Ptysie warzywne (szybkie i łatwe) - Przygotowanie krok 3Zetrzyj na tarce nieobraną cukinię i obraną marchewkę i smaż na niewielkiej ilości oliwy z oliwek przez około 5 minut.
  • Ptysie warzywne (szybkie i łatwe) - Przygotowanie krok 4Dodaj warzywa do purée i dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
  • Ptysie warzywne (szybkie i łatwe) - Przygotowanie krok 5Umieść stosy mieszanki na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem do pieczenia. Jeśli masz kółka, uformuj z nich ładne krążki.
  • Ptysie warzywne (szybkie i łatwe) - Przygotowanie krok 6Piec przez 20 minut w temperaturze 220°C.
  • Ptysie warzywne (szybkie i łatwe) - Przygotowanie krok 7Teraz warzywne ptysie są gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+