Puree ziemniaczane z pietruszką, idealny dodatek!
zagłosuj teraz
Czy planowałeś podać swoim gościom ziemniaki gotowane na parze jako dodatek do mięsa lub ryby? Trochę klasycznie, nie sądzisz? Zachowaj etap "gotowania na parze", ale upiecz ziemniaki w piekarniku po połączeniu ich z sosem pietruszkowym, aby nadać im trochę koloru, a przede wszystkim smaku ;-) Wyjaśnimy to poniżej ↓
Składniki
3
Szacowany koszt: 1.97Euros€ (0.66€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Obierz ziemniaki, przekrój je wzdłuż na pół i gotuj na parze przez 20 minut.
W międzyczasie wymieszaj pozostałe składniki. - Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Po ugotowaniu ułóż je płasko na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i lekko rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. - Za pomocą łyżeczki nałóż trochę mieszanki pietruszki na każdy ziemniak.
Gotować przez 15 minut.
Smacznego!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!