Smażona polenta bez wyrzutów sumienia: chrupiąca, złocista i idealna we frytkownicy powietrznej!

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
2 h 30 m

Wypróbuj smażoną polentę we frytkownicy powietrznej, zdrową i chrupiącą wersję tego klasyka! Wykonany z mąki kukurydzianej (naturalnie bezglutenowej), ten przepis jest praktyczny i pyszny, gwarantując zrównoważony dodatek lub lekką i smaczną przekąskę. Złocista na zewnątrz i miękka w środku, chrupiąca polenta jest również idealna z sosami. Można ją również doprawić ziołami, parmezanem i przyprawami, aby uzyskać dodatkowy akcent smakowy. Dowiedz się, jak szybko i łatwo przygotować to pyszne danie!


Składniki

4

Do posypania:


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania15 min

Obserwacje

Jak długo można przechowywać smażoną polentę we frytkownicy powietrznej?

Najlepiej podawać ją, gdy jest jeszcze gorąca, zaraz po wyjęciu z frytkownicy. Jeśli masz resztki, pozwól im ostygnąć, zawiń w folię (lub włóż do szczelnego pojemnika) i pozostaw w lodówce do 3 dni. Aby odgrzać, użyj frytownicy lub piekarnika.

Czy mogę dodać inne przyprawy do polenty smażonej we frytkownicy?

Tutaj używamy podstawowych przypraw: soli i pieprzu. Jeśli wolisz, dodaj czosnek lub cebulę w proszku. Jako ziół można użyć na przykład oregano, rozmarynu, tymianku lub bazylii.



Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+