Sos boloński - prawdziwy przepis!

zagłosuj teraz
Side dish
8 porcji
łatwe
2 h 30 m

Dzięki naszemu przepisowi na domowe bolognese, będziesz mógł podrasować każdy makaron i cieszyć się gotowaniem w włoskim stylu ;-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 13.37 (1.67€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania2 h


Obserwacje

Mięso kiełbasiane: najlepiej używać mielonego mięsa wieprzowego, które jest mniej tłuste niż mięso kiełbasiane.

Mielona wołowina: można ją bez obaw zastąpić mieloną cielęciną.

Jako dodatek: makaron tagliatelle lub penne będzie zachwycony, mogąc dzielić swój talerz z tym soczystym domowym bolognese ;-) Jeśli chcesz, możesz wybrać inne rodzaje makaronu lub wymieszać to bolognese z ryżem lub gotowanymi na parze ziemniakami.

Dodatkowe składniki: aby zakończyć przepis na wysokim poziomie, dodaj trochę startego parmezanu i/lub odrobinę bazylii. W mgnieniu oka przeniesiesz się do Włoch!



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+