Azjatycka zupa z kurczakiem o intensywnym aromacie i działająca pocieszająco
zagłosuj teraz
Rozgrzej swoje kubki smakowe na kolację dzięki tej aromatycznej azjatyckiej zupie! Kompletna zupa dzięki dodatkowi kurczaka, białej cebuli i kolendry dla smaku. Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten superłatwy przepis.
Składniki
2
Szacowany koszt: 4.83Euros€ (2.42€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Pokrój piersi kurczaka na cienkie plasterki i smaż przez kilka minut na patelni z oliwą z oliwek.
Po usmażeniu odstaw na bok. - Obierz i drobno posiekaj imbir. Umieść go w rondlu z wywarem z kurczaka i sosem nuoc-mâm.
Doprowadź mieszaninę do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.
Odcedź mieszaninę i wlej ją z powrotem do rondla. - Dodaj kurczaka (możesz go nieco bardziej rozdrobnić), cienko pokrojoną białą cebulę i pieprz, a następnie gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut.
- Podawaj natychmiast z kilkoma liśćmi kolendry i voilà! Smacznego :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!