Azjatycka zupa z kurczakiem o intensywnym aromacie i działająca pocieszająco

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
30 min

Rozgrzej swoje kubki smakowe na kolację dzięki tej aromatycznej azjatyckiej zupie! Kompletna zupa dzięki dodatkowi kurczaka, białej cebuli i kolendry dla smaku. Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten superłatwy przepis.

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Pokrój piersi kurczaka na cienkie plasterki i smaż przez kilka minut na patelni z oliwą z oliwek.
    Po usmażeniu odstaw na bok.
  • Obierz i drobno posiekaj imbir. Umieść go w rondlu z wywarem z kurczaka i sosem nuoc-mâm.
    Doprowadź mieszaninę do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.
    Odcedź mieszaninę i wlej ją z powrotem do rondla.
  • Dodaj kurczaka (możesz go nieco bardziej rozdrobnić), cienko pokrojoną białą cebulę i pieprz, a następnie gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut.
  • Podawaj natychmiast z kilkoma liśćmi kolendry i voilà! Smacznego :-)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: