Bardzo łatwy prowansalski tian warzywny
zagłosuj teraz
Jako dodatek do grillowanych mięs i ryb, wybierz ten warzywny tian! Bakłażany, cukinie, pomidory - krótko mówiąc, soczyste, słoneczne warzywa. Z odrobiną prowansalskich ziół, masz danie, które jest w 100% warzywne. Jest proste w przygotowaniu: wystarczy pokroić składniki, połączyć je w naczyniu i piec przez około czterdzieści minut. Rozpływające się, pachnące warzywa gwarantowane!
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.44Euros€ (0.61€/porcja)
Materiały
- Okrągła forma o średnicy 20 cm
- 1 szczotka
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
Umyj i pokrój warzywa w plasterki. Przekrój ząbek czosnku na pół.
Natrzeć dno formy ząbkiem czosnku. Wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Wycisnąć czosnek i dobrze rozprowadzić za pomocą pędzelka.
Dodaj warzywa obok siebie: plaster pomidora, plaster cukinii i plaster bakłażana.
Polej wierzch 2 łyżkami oliwy z oliwek, a następnie posyp solą, pieprzem i tymiankiem.
Piec przez 40 minut w temperaturze 210°C.
Wszystko gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!