Burger pomidorowy
zagłosuj teraz
Masz ochotę na hamburgera, ale czujesz się winny, że pożerasz ten amerykański specjał? Zastąp chleb kawałkiem owocu ;-) Tak, dobrze przeczytałeś: OWOCEM! Weź więc swojego najlepszego soczystego pomidora, przekrój go na pół i połóż zamiast bułki! Całość nabij na mini drewniany szpikulec i delektuj się. Świetna bezglutenowa alternatywa dla wszystkich nietolerantów i alergików ;-)
Składniki
1
Szacowany koszt: 1.53Euros€ (1.53€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Pomidory umyć, przekroić na pół i posmarować z każdej strony sosem pesto. Pokroić plaster mozzarelli i dwa plastry cebuli. Umyć sałatkę.
- Grillować plastry cebuli na oliwie z oliwek przez 2 minuty z każdej strony. Smażyć stek przez 4 minuty, obrócić go, a następnie dodać mozzarellę i smażyć przez kolejne 4 minuty.
- Dodaj sałatkę na spód pomidora, następnie stek i mozzarellę, a następnie grillowaną cebulę. Przykryć górną częścią pomidora.
- Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!