Burger włoski: sos pesto, suszone pomidory, mozzarella

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
15 min

Domowy burger zawsze smakuje lepiej, prawda? Oto dowód w postaci naszego przepisu na burgera w stylu włoskim! Sos pesto, suszone pomidory, mozzarella... dania "made in Italy", które uwielbiamy łączyć między 2 kromkami bułki burgerowej z dobrym stekiem wołowym. To bardzo prosty przepis, który z pewnością będzie dobrze smakował również z domowymi frytkami ;-)


Składniki

1
Szacowany koszt: 2.4 (2.4€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Bułkę do burgera można przygotować samodzielnie.

My przygotowaliśmy burgera ze świeżego chleba i zdecydowaliśmy się na pozostawienie chleba bez dodatków, aby był miękki. Można je również opiekać, przecinając na pół i kładąc na rozgrzanej patelni na kilka minut. Twój burger będzie bardziej chrupiący.

Pokrojony stek powinien być ugotowany do smaku.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+