Burger w stylu włoskim: sos pesto, suszone pomidory, mozzarella

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
15 min

Domowy burger zawsze smakuje lepiej, prawda? Oto dowód w postaci naszego przepisu na burgera we włoskim stylu! Sos pesto, suszone pomidory, mozzarella... dania "made in Italy", które uwielbiamy łączyć między 2 kromkami bułki burgerowej z dobrym stekiem wołowym. To bardzo prosty przepis, który z pewnością będzie dobrze smakował również z domowymi frytkami ;-))


Składniki

1
Szacowany koszt: 2.4 (2.4€/porcja)

Materiały

  • 1 patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min

  • Burger w stylu włoskim: sos pesto, suszone pomidory, mozzarella - Przygotowanie krok 1Przygotuj bułki do burgerów (lub użyj gotowych). Przekroić bułkę na pół i zrumienić wnętrze na patelni.
  • Burger w stylu włoskim: sos pesto, suszone pomidory, mozzarella - Przygotowanie krok 2Rozsmaruj sos pesto na wewnętrznej stronie chleba. Umieść suszone pomidory na spodzie chleba.
  • Burger w stylu włoskim: sos pesto, suszone pomidory, mozzarella - Przygotowanie krok 3Opiecz pancettę na rozgrzanej patelni.
  • Burger w stylu włoskim: sos pesto, suszone pomidory, mozzarella - Przygotowanie krok 4Wlej oliwę z oliwek na patelnię i usmaż stek. Po przewróceniu go na drugą stronę, dopraw solą i pieprzem i dodaj mozzarellę na wierzch, aby zdążyła się roztopić.
  • Burger w stylu włoskim: sos pesto, suszone pomidory, mozzarella - Przygotowanie krok 5Ułóż burgera: na warstwie suszonych pomidorów połóż posiekany stek i roztopioną mozzarellę, grillowaną pancettę, sałatkę i zamknij bułkę. Gotowe!

Obserwacje

Bułkę do burgera można przygotować samodzielnie.

My przygotowaliśmy burgera ze świeżego chleba i zdecydowaliśmy się na pozostawienie chleba bez dodatków, aby był miękki. Można je również opiekać, przecinając na pół i kładąc na rozgrzanej patelni na kilka minut. Twój burger będzie bardziej chrupiący.

Pokrojony stek powinien być ugotowany do smaku.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+