Burgery z dyni piżmowej (gwarantowane bez chleba!)

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
1 h 30 m

Co powiesz na wykorzystanie dyni piżmowej do czegoś więcej niż tylko zup i przecierów? Zamień chleb na plastry dyni piżmowej w swoich burgerach! Rezultat na pewno będzie rozpływający się w ustach i bogaty w smak ;-) Jeśli chodzi o dodatki do burgera, pozostawiamy Ci wybór składników, na które masz ochotę. Tutaj wybraliśmy dobry stek wołowy z serem raclette, sałatką i sosem pomidorowym: proste i skuteczne połączenie.


Składniki

2
Szacowany koszt: 3.92 (1.96€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania50 min
Gotowania40 min


Obserwacje

Jak długo mogę przechowywać burgery z dyni piżmowej?
W szczelnej puszce można je przechowywać przez 2 dni. Przed ponownym spożyciem podgrzej je przez kilka sekund w kuchence mikrofalowej.

Co zrobić z resztkami dyni piżmowej?
Jeśli wykorzystałeś całą dynię piżmową, z pewnością zostanie Ci jej dużo! Jeśli chcesz przygotować nowe przepisy, możesz spróbować zapiekanki z dyni piżmowej, purée, velouté, a nawet deseru! Wiele przepisów znajdziesz na naszej stronie internetowej https://www.ptitchef.com/recettes/recette-de-courges-butternut.
Jeśli nie chcesz od razu gotować resztek dyni piżmowej, usuń skórkę obieraczką do warzyw, pokrój miąższ w kostkę i przechowuj w torebce w zamrażarce. W ten sposób będziesz mieć pod dostatkiem dyni piżmowej o każdej porze roku!

Jak przyrządzić mrożony stek mielony?
Tutaj użyliśmy świeżego lub rozmrożonego steku mielonego. Jeśli nie masz czasu, możesz ugotować mrożony stek mielony bezpośrednio. Aby to zrobić, smaż mięso na dużym ogniu przez 1 minutę z każdej strony, a następnie na średnim ogniu przez 2 lub nawet 3 minuty z każdej strony.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+