Chausson z raclette, sabaudzkie calzone
zagłosuj teraz
Dodajemy trochę dobrego sera raclette do naszej pizzy calzone, aby uzyskać efekt ultratopienia :-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 3.99Euros€ (2€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Rozwałkuj ciasto na pizzę na okrąg, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
- Rozłóż crème fraîche na połowie ciasta. Następnie rozrzucić pokrojoną na małe kawałki szynkę, a na koniec ułożyć na wierzchu plastry ugotowanego ziemniaka.
- Na koniec ułożyć na wierzchu plasterki sera raclette. Złożyć ciasto, aby uformować obrót.
- Uszczelnij ciasto, dociskając je dookoła widelcem.
- Umieścić w piekarniku w temperaturze 210°C na 10 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie ładnie zarumienione.
- A teraz obrót raclette jest gotowy!
Obserwacje
Ser: można go zastąpić innym typem.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!