Chausson z raclette, sabaudzkie calzone

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
20 min

Dodajemy trochę dobrego sera raclette do naszej pizzy calzone, aby uzyskać efekt ultratopienia :-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 3.99 (2€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 1Rozwałkuj ciasto na pizzę na okrąg, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 2Rozłóż crème fraîche na połowie ciasta. Następnie rozrzucić pokrojoną na małe kawałki szynkę, a na koniec ułożyć na wierzchu plastry ugotowanego ziemniaka.
  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 3Na koniec ułożyć na wierzchu plasterki sera raclette. Złożyć ciasto, aby uformować obrót.
  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 4Uszczelnij ciasto, dociskając je dookoła widelcem.
  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 5Umieścić w piekarniku w temperaturze 210°C na 10 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie ładnie zarumienione.
  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 6A teraz obrót raclette jest gotowy!

Obserwacje

Ser: można go zastąpić innym typem.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+