Chausson z raclette, sabaudzkie calzone

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
Å‚atwe
20 min

Dodajemy trochę dobrego sera raclette do naszej pizzy calzone, aby uzyskać efekt ultratopienia :-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 3.99 (2€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 1RozwaÅ‚kuj ciasto na pizzÄ™ na okrÄ…g, jeÅ›li jeszcze tego nie zrobiÅ‚eÅ›.
  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 2Rozłóż crème fraîche na poÅ‚owie ciasta. NastÄ™pnie rozrzucić pokrojonÄ… na maÅ‚e kawaÅ‚ki szynkÄ™, a na koniec uÅ‚ożyć na wierzchu plastry ugotowanego ziemniaka.
  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 3Na koniec uÅ‚ożyć na wierzchu plasterki sera raclette. ZÅ‚ożyć ciasto, aby uformować obrót.
  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 4Uszczelnij ciasto, dociskajÄ…c je dookoÅ‚a widelcem.
  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 5UmieÅ›cić w piekarniku w temperaturze 210°C na 10 minut lub do momentu, gdy ciasto bÄ™dzie Å‚adnie zarumienione.
  • Chausson z raclette, sabaudzkie calzone - Przygotowanie krok 6A teraz obrót raclette jest gotowy!

Obserwacje

Ser: można go zastąpić innym typem.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+