Chausson z raclette, savoyardzka calzone

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
20 min

Dodajemy dobry ser raclette do naszej pizzy calzone, aby uzyskać efekt ultratopnienia :-)

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 1Rozwałkuj ciasto na pizzę na okrąg, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 2Na połowie ciasta rozłóż crème fraîche. Następnie rozrzucić pokrojoną na małe kawałki szynkę, a na koniec ułóż plastry ugotowanego ziemniaka.
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 3Na koniec ułóż plasterki sera raclette. Złóż ciasto, aby uformować chausson.
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 4Uszczelnij ciasto, dociskając je dookoła widelcem.
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 5Umieść w piekarniku w temperaturze 210°C na 10 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie ładnie zarumienione.
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 6I voilà, twój chausson z raclette jest gotowy!

Obserwacje

Ser: można go zastąpić innym typem.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: