Chausson z raclette, savoyardzka calzone
zagłosuj teraz
Dodajemy dobry ser raclette do naszej pizzy calzone, aby uzyskać efekt ultratopnienia :-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 3.99Euros€ (2€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
Rozwałkuj ciasto na pizzę na okrąg, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
Na połowie ciasta rozłóż crème fraîche. Następnie rozrzucić pokrojoną na małe kawałki szynkę, a na koniec ułóż plastry ugotowanego ziemniaka.
Na koniec ułóż plasterki sera raclette. Złóż ciasto, aby uformować chausson.
Uszczelnij ciasto, dociskając je dookoła widelcem.
Umieść w piekarniku w temperaturze 210°C na 10 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie ładnie zarumienione.
I voilà, twój chausson z raclette jest gotowy!
Obserwacje
Ser: można go zastąpić innym typem.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!