Domowa flamandzka carbonnade

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
4 h 15 m

Spotkajmy się na północy Francji na domowej roboty Carbonnade Flamande! Czy jest lepszy sposób na rozgrzanie kubków smakowych w zimny dzień niż smaczny gulasz? Ten łatwy w przygotowaniu przepis z pewnością zachwyci całą rodzinę! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dotyczącymi przygotowania tego dania w sosie, zarówno w formie pisemnej, jak i wideo, aby niczego nie przegapić :-) Jako dodatek polecamy ziemniaki z pietruszką ;-)

Składniki

6

Materiały

  • Naczynie do zapiekanek

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania4 h
  • Domowa flamandzka carbonnade - Przygotowanie krok 1Pokrój mięso w kostkę i obtocz w mące. Roztop masło i smaż mięso na złoty kolor.
  • Domowa flamandzka carbonnade - Przygotowanie krok 2Dodaj posiekaną cebulę, następnie bukiet garni i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj piwo i cukier.
  • Domowa flamandzka carbonnade - Przygotowanie krok 3Plastry piernika posmaruj musztardą i pokrój w kostkę, a następnie dodaj do naczynia i wymieszaj. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 2 do 6 godzin. Mięso powinno być miękkie.
  • Domowa flamandzka carbonnade - Przygotowanie krok 4I gotowe! Podawaj carbonnade flamande z domowymi frytkami, ziemniakami gotowanymi na parze lub ryżem!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: