Domowa flamandzka carbonnade
zagłosuj teraz
Spotkajmy się na północy Francji na domowej roboty Carbonnade Flamande! Czy jest lepszy sposób na rozgrzanie kubków smakowych w zimny dzień niż smaczny gulasz? Ten łatwy w przygotowaniu przepis z pewnością zachwyci całą rodzinę! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dotyczącymi przygotowania tego dania w sosie, zarówno w formie pisemnej, jak i wideo, aby niczego nie przegapić :-) Jako dodatek polecamy ziemniaki z pietruszką ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 28.58Euros€ (4.76€/porcja)
Materiały
- Naczynie do zapiekanek
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania4 h
- Pokrój mięso w kostkę i obtocz w mące. Roztopić masło i smażyć mięso na złoty kolor.
- Dodaj posiekaną cebulę, następnie bouquet garni i dopraw solą i pieprzem. Dodać piwo i cukier.
- Plastry piernika posmarować musztardą i pokroić w kostkę, a następnie dodać do zapiekanki i wymieszać. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 2 do 6 godzin. Mięso powinno być miękkie.
- I gotowe! Podawaj carbonnade flamande z domowymi frytkami, ziemniakami gotowanymi na parze lub ryżem!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!