Domowa flamandzka carbonnade

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
4 h 15 m

Spotkajmy się na północy Francji na domowej roboty Carbonnade Flamande! Czy jest lepszy sposób na rozgrzanie kubków smakowych w zimny dzień niż smaczny gulasz? Ten łatwy w przygotowaniu przepis z pewnością zachwyci całą rodzinę! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dotyczącymi przygotowania tego dania w sosie, zarówno w formie pisemnej, jak i wideo, aby niczego nie przegapić :-) Jako dodatek polecamy ziemniaki z pietruszką ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 28.58 (4.76€/porcja)

Materiały

  • Naczynie do zapiekanek

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania4 h

  • Domowa flamandzka carbonnade - Przygotowanie krok 1Pokrój mięso w kostkę i obtocz w mące. Roztopić masło i smażyć mięso na złoty kolor.
  • Domowa flamandzka carbonnade - Przygotowanie krok 2Dodaj posiekaną cebulę, następnie bouquet garni i dopraw solą i pieprzem. Dodać piwo i cukier.
  • Domowa flamandzka carbonnade - Przygotowanie krok 3Plastry piernika posmarować musztardą i pokroić w kostkę, a następnie dodać do zapiekanki i wymieszać. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 2 do 6 godzin. Mięso powinno być miękkie.
  • Domowa flamandzka carbonnade - Przygotowanie krok 4I gotowe! Podawaj carbonnade flamande z domowymi frytkami, ziemniakami gotowanymi na parze lub ryżem!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+