Dorsz w sosie śmietanowym, tradycyjny portugalski przepis

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
średnie
1 h 5 m

Przenieś Portugalię do swojego domu dzięki jednej z kulinarnych specjalności tego kraju: dorszowi w sosie śmietanowym!


Składniki

6
Szacowany koszt: 11.75 (1.96€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania35 min


Obserwacje

Dorsz: jeśli jeszcze nie słyszałeś, dorsz i dorszowate to jedno i to samo! Zgadza się, dorsz to po prostu dorsz, który został wysuszony, a następnie posolony!

Tarty ser: aby nadać przepisowi odrobinę zapiekanki i chrupkości, zastąp go bułką tartą.

Śmietana: aby uzyskać jeszcze więcej smaku, zastąp go sosem beszamelowym.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+