Francuskie tacos
zagłosuj teraz
Wyciągnij swoje pszenne tortille, dziś robimy francuskie tacos! Przepis na finger food, który pokocha cała rodzina ;-) Te tacos są obficie wypełnione mieszanką mielonego mięsa i domowych frytek, polane sosem serowym, któremu nie można się oprzeć! Idealny posiłek przed dobrym filmem. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować te francuskie tacos z naszym przepisem i filmem!
Składniki
2
Na frytki :
Mięso :
Sos serowy :
Materiały
- 1 Opiekacz do panini (opcjonalnie)
- 1 Blender ręczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
- Przygotować frytki: Obierz i pokrój ziemniaki na frytki, wymieszaj z oliwą z oliwek i solą i umieść na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia w piekarniku na 20 minut w temperaturze 220°C.
- Przygotuj mięso: podsmaż posiekaną cebulę na oliwie z oliwek, aż się zeszkli, a następnie dodaj mięso mielone, sól i pieprz. Mieszaj od czasu do czasu, aż mięso będzie ugotowane.
- Przygotuj sos serowy: Doprowadź śmietanę do wrzenia w rondelku, dodaj ser Emmental i mieszaj, aż się rozpuści. Dodać grubo posiekany cheddar i pieprz. Zagęścić sos. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Montaż: Umieść dwie tortille lekko jedna na drugiej. Rozsmarować sos barbecue (lub inny sos) na wierzchu, omijając krawędzie. Umieść połowę chipsów na środku.
- Dodaj połowę sosu serowego, a następnie połowę mięsa mielonego. Dobrze wyśrodkuj jedzenie (tworząc prostokąt), aby ułatwić składanie.
- Złóż krawędzie jedna po drugiej, zaczynając od górnej krawędzi, następnie tej skierowanej do siebie, a następnie tych po bokach, zawsze starając się dobrze zapakować jedzenie do środka.
- Odwrócić tacos i smażyć w urządzeniu do panini przez 3 minuty (lub na patelni przez 3 minuty z każdej strony, zaczynając od strony złożonej, aby ją uszczelnić).
- Zrób to samo z drugim. Wszystko gotowe!
Obserwacje
Możesz zrobić mniejsze porcje, używając jednego placka. Wystarczy podzielić składniki na 4 części i złożyć brzegi w kierunku środka.
Możesz dodać dowolne mięso i sos.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!