Galette z kozim serem i szpinakiem
zagłosuj teraz
Bardzo łatwa w przygotowaniu wegetariańska galette jest tuż za rogiem! W tym przepisie połączyliśmy szpinak z kozim serem, aby uzyskać wyjątkowo topliwy efekt. To także świetny pomysł na zachęcenie całej rodziny do jedzenia warzyw! Pozostaje tylko przygotować sałatkę do tego gryczanego naleśnika i można jeść!
Składniki
1
Cebula :
Dla galette :
Materiały
- 1 patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Przygotować cebulę: pokroić cebulę w krążki. Roztop masło na patelni i podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta.
- Roztopić masło na gorącej patelni i ułożyć na niej galette. Rozłóż ugotowany szpinak i cebulę, a na wierzchu ułóż plasterki koziego sera.
- Doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do ugotowania na około 5 minut, a następnie zawinąć brzegi.
- Gotowe! Ciesz się natychmiast.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!