Galette z serem kozim i szpinakiem

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
25 min

Bardzo łatwa w przygotowaniu wegetariańska galette jest tuż za rogiem! W tym przepisie połączyliśmy szpinak z kozim serem, aby uzyskać wyjątkowo topliwy efekt. To także świetny pomysł na zachęcenie całej rodziny do jedzenia warzyw! Pozostaje tylko przygotować sałatkę do tego gryczanego naleśnika i można jeść!

Składniki

1

Cebula :

Dla galette :

Materiały

  • 1 patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
  • Galette z serem kozim i szpinakiem - Przygotowanie krok 1Przygotować cebulę: pokroić cebulę w krążki. Na patelni roztopić masło, a następnie podsmażyć cebulę, aż stanie się przezroczysta.
  • Galette z serem kozim i szpinakiem - Przygotowanie krok 2Roztopić masło na gorącej patelni, a następnie ułożyć na niej galette. Rozłożyć ugotowany szpinak i cebulę, a na wierzchu ułożyć plasterki koziego sera.
  • Galette z serem kozim i szpinakiem - Przygotowanie krok 3Doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do gotowania na około 5 minut, a następnie zawinąć brzegi.
  • Galette z serem kozim i szpinakiem - Przygotowanie krok 4Gotowe! Ciesz się natychmiast.
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: