Gofry z boczkiem, serem comté i ziemniakami

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
45 min

Zagrajmy w belgijskie "raz" i zjedzmy nasze gofry na kolację! Dzięki dodatkowi tłuczonych ziemniaków otrzymujemy ultra rozpływające się w ustach danie, które jest prawdziwą ucztą! Jesteś w nastroju? Postępuj zgodnie z poniższym przepisem:


Składniki

4

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min


Obserwacje

Ziemniaki: tutaj je zblendowaliśmy, ale możesz je po prostu zetrzeć na tarce. Doda to trochę chrupkości do przygotowania.

Boczek: dzięki tej solonej wędlinie nie trzeba dodawać więcej soli do przygotowania, bardzo dobrze ją doprawia. Jeśli nie przepadasz za boczkiem lub masz pod ręką tylko plasterki szynki, możesz ich użyć zamiast boczku.

Comté: nie jesteś fanem tego sera? Wybierz inny ser z mleka krowiego lub zamień go na ser z mleka koziego lub owczego.

Gofrownica: UWAGA! Wszystkie składniki są gotowe, a czytanie przepisu sprawia, że ślinka cieknie. Otwierasz szafkę, aby wyjąć gofrownicę i wpadasz w panikę, ona już nie działa...! A może nigdy jej nie miałeś! Nie martw się! Możesz przygotować ciasto na patelni w wersji "naleśnikowej". Niezły pomysł na słodko-słony brunch, co?

Przyprawy: po raz kolejny daj upust swojej wyobraźni, a przede wszystkim smakom, które rozbudzą Twoje kubki smakowe. Dodaj zioła lub przyprawy, aby nadać naszym pięknym gofrom więcej smaku i charakteru.



Sprzęt do gotowania

Grill

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+